Aliança Catalana de Ripoll es queda sola defensant un manifest alertant del ''radicalisme islàmic''

Els partits de l'oposició coincideixen en canvi a donar suport a les víctimes del 17-A

L'alcaldessa de Ripoll, Sílvia Orriols, i els seus regidors d'extrema dreta d'Aliança Catalana (AC) s'han quedat sols defensant un manifest sobre els atemptats del 17-A. La proposta, presentada al ple d'aquest dilluns, parlava d'estar al costat de les víctimes alhora que alertava del "radicalisme islàmic" a Catalunya i del "perill" de nous atemptats, entre d'altres aspectes.

Tots els grups de l'oposició han expressat el seu desacord en el contingut -coincidint només amb el missatge de fer costat a les víctimes- i l'han acusat d'haver-ho impulsat de forma unilateral. Unes formes que, segons han advertit des del PSC i ERC, la portaran a no poder governar en els propers mesos atès que està en minoria al tenir 6 dels 17 regidors.

Tots els partits de l'oposició a l'Ajuntament de Ripoll (Junts, ERC, PSC, Alternativa per Ripoll-CUP i Som-hi Ripoll) han retret a Orriols haver tirat pel dret amb el manifest i l'han posat d'exemple per criticar el que consideren falta de voluntat per buscar consensos.

El manifest, han dit, és una prova d'aquesta manera de fer. Orriols, de la seva banda, s'ha defensat que des que va entrar d'alcaldessa "no han aconseguit suports en res i han tingut només entrebancs". Una afirmació que el portaveu del PSC, Enric Pérez, ha negat amb vehemència, dient que "no falti a la veritat" i posant d'exemple la reunió que van tenir sobre l'escorxador amb els diferents grups municipals on van exposar el seu punt de vista.

En relació al 17-A, partits com Som Ripoll i la CUP li han preguntat explícitament sobre què ha fet per ajudar a la societat a passar pàgina d'aquells fets. "Vostès són equip de govern, no són un partit a l'oposició que es queixa i fa un manifest de com de malament està el món", ha etzibat la regidora cupaire Marian Medel, i ha preguntat a Orriols "què estan fent per què aquestes ferides no s'obrin cada dia? Què proposen per què les víctimes elaborin el dol?  Què fan per la cohesió a banda del manifest i queixar-se?".

Durant la resta de ple, que va durar 4 hores, sí que van tirar endavant algunes propostes de l'equip de govern, com ara una modificació de crèdit amb els vots favorables d'AC i els 3 regidors de Junts i amb els vots en contra de la resta de grups municipals.