Un curtmetratge rodat a Porqueres arriba fins al Festival de Sant Sebastià

El treball ha estat dirigit per dues estudiants de la UPF

El curtmetratge 'Si pogués sostenir-me com ho fan els arbres', nascut d'una assignatura de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i dirigit per les estudiants Laura Valenzuela i Ainhoa Díaz, es presenta aquest dimecres al Festival de Cinema de Sant Sebastià.

Ho fa inscrit a la secció Nest, que busca donar suport i impulsar les carreres de talents joves del cinema internacional. La cinta té una durada de 7 minuts i està gravat en analògic. S'ha rodat al bosc de les Estunes, a Porqueres (Pla de l'Estany), que oferia a les estudiants "l'atmosfera" que requeria la història, que narra com una mare abandona els seus dos fills i se'n va al bosc, on passarà per un procés personal de dol que la transformarà.

L'equip del projecte està composat per una vintena de persones, la majoria de les quals són dones. Això imprimeix al curtmetratge la mirada femenina a la narració, que s'interessa en tot per posar les imatges al servei d'una història que aborda la maternitat. "Volíem descobrir l'espai a poc a poc, fer que acompanyés la protagonista de manera gens violenta, sense terror agressiu", detallen les directores en una entrevista.

Segons han explicat Valenzuela i Díaz, la idea parteix més "de les limitacions que des la creació en si mateixa", ja que disposaven només de 10 minuts de metratge analògic. També van tenir molt present que havia de ser un treball col·laboratiu, intentant trencar amb les "jerarquies habituals del sector" i fent un exercici que es defensi "per si sol".

El curtmetratge el protagonitzen Lina Gorbaneva i els germans Valeria i Ivan Garcia.