Els PSC reclama més seguretat entorn de la Sopa després de la violació d'una sensesostre

Els socialistes també es fan ressò de les queixes de veïns que pateixen molèsties dels usuaris

El PSC demana a l’Ajuntament de Girona que reclami una major implicació a la Diputació i al Govern de la Generalitat, per garantir tant el servei com el bon funcionament de la Sopa, que actualment "està desbordat".

Les instal·lacions donen ajuda a totes les persones de la demarcació i, tot i que rep finançament de la Diputació i la Generalitat, és l’Ajuntament qui assumeix gairebé el 75% del cost del servei, que anualment atén unes 1.800 persones.

Actualment, hi ha una persona que hi fa el torn de vigilància. Entre el torn de nit i el torn del migdia molts usuaris deambulen per la zona, generen molèsties als veïns i veïnes de l’entorn. Pels socialistes "és urgent incrementar la vigilància i la seguretat de la zona".

"Molts veïns denuncien que s’enfronten contínuament amb episodis desagradables causats per persones ateses  puntualment a la Sopa. En aquest sentit, durant la primera setmana de setembre un usuari va agredir sexualment a un altre en un parc públic", adverteix el regidor Josep Palouzié.

Des del PSC asseguren que "l’Ajuntament ha d’assumir el lideratge pel bon funcionament de la Sopa i ha de garantir tant la qualitat del servei per les persones que s’hi adrecen, com l’acompanyament de les que en són beneficiàries. Fa massa temps que els tècnics estan desbordats i l’àrea de Serveis Socials no reacciona per revertir aquesta situació".

No només això, el regidor lamenta que "el govern de la ciutat ha d’exigir tant a la Generalitat com a la Diputació de Girona una major implicació en aquest servei que, com ja hem dit, tot i que és a Girona, dona servei a totes les persones de la província. De fet, el govern de la Diputació, que està format per dues formacions que també estan al govern de Girona, forma part del Patronat de la Sopa. És una altra prova que demostra la manca de voluntat i coordinació que hi ha a dins del govern tripartit".