La 7a Sea Otter Europe clou amb rècord de 65.000 visitants i 112 països participants

Més de 400 marques expositores hi han estat presents

La setena edició de Sea Otter Europe ha tancat aquest diumenge les seves portes amb la xifra rècord de 112 països representats, entre visitants i ciclistes que han participat a les diferents curses.

Se supera així de llarg les 62 nacionalitats de l’any passat i que posa en relleu l’àmbit internacional de l’esdeveniment, que durant tres dies ha omplert Girona i la demarcació de bicicletes.

El certamen ha tancat les seves portes superant la xifra de 65.000 visitants, per damunt fins i tot dels més de 58.000 de l’edició de l’any passat. La valoració general és molt positiva, tant des del punt de vista de les més de 400 marques expositores, com els ciclistes que han participat a les proves esportives, els visitants i els patrocinadors de l’esdeveniment.

Euro Mobility Festival

Una de les novetats d’enguany ha estat l’estrena d’una zona específica per a l’Euro Mobility Festival, que agrupa a fabricants, proveïdors i entitats que treballen per a oferir propostes de mobilitat urbana, com a principals actors de la transformació de la mobilitat.

Un espai que durant els tres dies ha atret l’atenció dels visitants, interessats en les bicis elèctriques, patinets, motocicletes i en solucions de transport per a famílies i també per a l’àmbit professional.

En aquesta aposta per afrontar els reptes de mobilitat, aquests dies s’ha celebrat la Sea Otter Connect, unes trobades que han reunit als professionals del sector amb la indústria ciclista i les administracions, per debatre sobre el futur de la mobilitat, les tendències del mercat i dels usuaris urbans.

Nou rècord de marques i expositors

L’ampliació de la zona expo de Sea Otter Europe ha permès assumir amb comoditat un nou creixement d’espai del festival ciclista, que enguany ha acollit 405 marques d’arreu del món que han mostrat aquests dies els seus productes en més de 250 estands de bicis, bicis elèctriques, complements i tecnologia aplicada al ciclisme.

També ha estat a un gran nivell la resposta al calendari competitiu, amb gairebé 6.000 ciclistes que han omplert la dotzena de curses organitzades de diferents modalitats i que han comptat amb un nombrós públic.

I un any més la formula del Demobike s’ha mostrat com una de les propostes més atractives de Sea Otter Europe. Durant els tres dies de festival hi ha hagut prop de 4.000 sortides per anar a provar diferents models de bicicleta de tots els segments, MTB, gravel, carretera i també les dissenyades per a moure’s per ciutat.

Última jornada esportiva

La Ciclobrava by Orbea, la Canyon Girona Gravel Ride, Corratec ebike day i la Shimano Super Cup Massi en totes les categories, han pres el protagonisme de la darrera jornada

La cicloturista era la primera del dia a sortir amb 3 distàncies de 140, 105 i 70 km, passant per algunes de les carreteres i paisatges més bonics del territori de Girona.

De seguida, la segona prova de Canyon Girona Gravel Ride de 79 km, amb una àmplia participació internacional d'aficionats i també amb noms famosos com Alejandro Valverde, Oliver Avilés, Angel Edo o el gran Purito Rodríguez.

 Després ha estat el torn de la prova no competitiva Corratec ebike Day, on els aficionats a les bicicletes elèctriques han pogut gaudir de l'entorn de la ciutat de Girona de manera tranquil·la i pausada.

Per finalitzar, la prova reina del Mountain bike, les curses de diferents categories de la Shimano Super Cup Massi, a primera hora les categories inferiors i al migdia la de dones i després la dels homes. En categoria femenina s'ha imposat la neerlandesa Sophie Von Berswordt de l'equip Watersley R&D Offroad Team, i en homes el mexicà Gerardo Ulloa, de l’equip Massi.

 Es tanca així l’edició més multitudinària d’aquest festival ciclista que ja treballa en la nova edició que es celebrarà de nou a Girona i la Costa Brava, del 20 al 22 de setembre de 2024.