L'(a)phònica de Banyoles espera arribar als 18.000 visitants de l'any passat

El 60% de les actuacions de la desena edició del Festival de la Veu són gratuïtes

La 10a edició del Festival de la Veu de Banyoles, l'(a)phònica, arriba avui al seu equador amb les veus de Joan Colomo, Ocumé o Man Ex Maqina. De moment, ja s'han exhaurit totes les entrades per als espectacles d'Anni B Sweet o La Troba Kung-Fú.

L'organització destaca que el festival va arrancar amb força aquest passat dijous i ha continuat l'empenta - tot i la pluja del divendres- amb el grup Standstill i l'Adrià Puntí, que va sorprendre amb l'acompanyament de Quimi Portet. Enguany, per celebrar els deu anys d'història, el 60% de les actuacions són gratuïtes i ja s'ha registrat un augment del públic de fora de les comarques gironines. S'espera arribar als 18.000 visitants de l'any passat.

La mostra va començar el passat dia 20 de juny de la mà de l'escola municipal de música de Banyoles i s'allargarà durant cinc dies fins dilluns, 24 de juny. "La veritat es que estem molt contents de la resposta que hem tingut del públic fins ara, hi ha hagut molta afluència de persones tant a les actuacions de pagament com les gratuïtes", ha explicat el director artístic del festival, Francesc Viladiu.


Pels diversos escenaris de la capital del Pla de l'Estany està previst que es realitzin unes 20 actuacions i, paral·lelament, es faran una dotzena d'activitats com tallers, exposicions o xerrades. Enguany el 60% de totes les propostes són gratuïtes. Fins ara, ja han passat pel festival veus tant destacades com el grup Standstill, Adrià Puntí que va sorprendre tothom amb l'acompanyament musical de Quimi Portet o el tenor Eduard Mas i la soprano Alba Bosch, entre d'altres. Durant els propers dies pujaran a sobre els escenaris Anni B Sweet, Eduard Escoffet, Man Ex Maqina, Xerramequ Tiquis Miquis o l'Ensemble Pelegrí. Fins i tot, el festival oferirà durant la nit més curta i màgica de l'any el concert de Manel.

"Sempre hem intentat barrejar formacions conegudes i portar noves propostes", ha detallat el director artístic. De moment, el certamen musical ja ha pogut penjar el cartell d'entrades exhaurides en alguns dels concerts com el de La Troba Kung-Fú. "És difícil calcular quanta gent passa pel festival però esperem arribar als 18.000 visitants de l'any passat", ha comentat el director artístic. Segons Viladiu cada any es nota que creix el nombre de persones d'arreu de la demarcació de Barcelona que s'apropen fins a Banyoles per gaudir de la música.