La GIO Symphonia i Elena Tarrats estrenen un viatge amb els compositors més influents

'Ticket to ride' comptarà amb composicions de Bach, The Beatles o Bowie

La GIO Symphonia i la cantant i actriu Elena Tarrats estrenaran al Temporada Alta un viatge musical que "connectarà" alguns dels compositors més influents de la música.

'Tickets to ride', que es podrà veure en primícia a l'Auditori el 8 d'octubre i l'endemà al Palau de la Música, comptarà amb composicions d'autors tant cèlebres com Johann Sebastian Bach, The Beatles, David Bowie i Philip Glass establint una mena de "diàleg" entre diferents èpoques i estils musicals.

"El programa suposa agafar els diferents calaixos on posem tots els gustos, inspirant-nos en el que va fer Berio amb els Beatles, mostrant que tot allò experimental pot conviure junt i que no s'entén un sense l'altre", assegura el director de la GIO Symphonia, Francesc Prat.

El concert vol crear un diàleg entre artistes referents de diverses èpoques i establir vincles que permeten que tota una nova creació s’uneixi a l'herència musical i projectant-se cap al futur.

El repertori, dirigit per Prat, comptarà amb els tres moviments del 'Concert de Brandenburg núm 5 (BWW 1050)' de Johann Sebastian Bach, les cançons 'Michelle (I i II)', 'Ticket to ride' i 'Yesterday' de The Beatles a partir de l'arranjament de Luciano Berio; 'Space Odity', 'Live on Mars' i 'Heroes' de David Bowie a partir de la versió de Lucas i Tomàs Peire i la composició 'Music in similar motion' de Philip Glass.

Tarrats serà l'encarregada de posar veu a les creacions que interpretarà la GIO Symphonia, amb una formació de quatre violins, dues violes, un violoncel, un contrabaix, una arpa, un clave, una flauta, un clarinet, un oboè i una trompeta.

"La proposta neix d'una obsessió meva amb una peça de Berio", ha explicat Prat durant la roda de premsa de presentació del nou projecte de la GIO, que arriba d'haver portat al festival després d’haver-hi portat nombroses creacions com 'Ute Lemper & GIO Symphonia', 'El amor brujo' i 'GIO amb Francesc Prat i Xavier Sabata'.

El director del Temporada Alta, Salvador Sunyer, ha defensat les col·laboracions que fa temps mantenen l'orquestra i el festival i ha aprofitat per reivindicar a les administracions que "facin un pas més" en el reconeixement de la GIO Symphonia.

La nova producció –de la qual se n'han pogut veure alguns fragments abans- s'estrenarà al Temporada Alta el 8 d'octubre i l'endemà, al Palau de la Música.

El segell de "col·laboració" de l'Auditori

L'Auditori de Girona, inclou els concerts de la GIO Symphonia en el segell "Compromís Creació", una línia de col·laboració amb diferents artistes, amb els quals l’Auditori va més enllà de l’exhibició, donant suport durant el procés creatiu i en la producció.

Al llarg dels seus 12 anys de trajectòria, la GIO ha estrenat un projecte anual a l’Auditori en el marc de la seva temporada estable de concerts.