El monar’T arrenca amb 14 intervencions artístiques a Santa Eugènia i Can Gibert del Pla

Aquest matí ha tingut lloc una visita per diferents murals del festival

El festival monar’T celebra aquesta setmana la 5a edició amb 14 intervencions artístiques als barris de Santa Eugènia de Ter i Can Gibert del Pla realitzades per un total de 16 artistes locals, nacionals i internacionals.

Les obres se centren en plasmar la perspectiva de gènere, la realitat LGTBIQ+ i el dol migratori. Aquest matí, l’alcalde de Girona, Lluc Salellas, i la tinenta d’alcaldia i regidora de Servei a les Persones de l’Ajuntament de Girona, Núria Riquelme, han visitat alguns dels murals.

Han estat acompanyats pel tinent d’alcaldia i regidor de Cultura, Quim Ayats; per la representant de l’Associació d’Art Blaublau, Mariona Terrats; pel representant de l’Associació Fent i Desfent, Enric Lucas, i pel secretari de l’Associació de Veïns i Veïnes de Can Gibert del Pla, Josep M. Dalmau.

“Des d’aquest govern tenim ganes de fer entendre que la ciutat no té només un centre, sinó que té molts de centres. En aquest sentit, el monar’T representa un centre artístic i cultural que potencia la vida de barri i la vida comunitària. Aquest projecte pretén visibilitzar el treball fet des dels barris i des del món cultural, i uneix la comunitat”, ha destacat Salellas.

“El monar’T no és un festival d’art urbà a l’ús, sinó que és un festival fet amb el cor i amb molta humanitat, i que al llarg d’aquests cinc anys s’ha convertit en un referent d’una determinada manera de fer les coses. Vull destacar la capacitat d’aquestes intervencions artístiques de generar reflexió, debat i fer-nos preguntes. Vull convidar a tots els gironins i gironines, i a tothom en general, a recórrer aquest museu a l’aire lliure”, ha explicat Riquelme.