Paneque suspèn Salellas en els cent primers dies de govern: ''no ha aportat solucions''

La socialista qualifica el mandat de "continuista" mentre cal millorar en temes d'habitatge i seguretat

La portaveu del PSC a Girona, Sílvia Paneque, ha exposat que en els primers cent dies el govern de Lluc Salellas (Guanyem) "no ha aportat solucions en qüestions que realment preocupen a la ciutadania".

En aquest sentit Paneque ha dit que "estem davant d’un govern de continuïtat i Girona mereix canvis reals basats en un progrés compartit. És necessari passar a l’acció amb projectes sòlids i ambiciosos sobre temes que són urgents i preocupen a la ciutadania com l’accés a l’habitatge i la millora de la seguretat".

Aquest grup municipal ha argumentat en més d’una ocasió que s'ha creat el "govern més car i menys transparent dels darrers vint anys" de la història de Girona, també asseguren que "ens trobem amb un govern municipal al que li falta empenta per revertir aquesta situació de paràlisi que vivim els gironins i gironines". El PSC argumenta que és "un govern de continuïtat que pateix la mateixa paràlisi, però que és més car i menys transparent".

L’impuls municipal per afavorir el progrés econòmic i la competitivitat de la ciutat, també és un tema que preocupa a Paneque. "Quin és el model de creixement per a la ciutat? Hem de ser capaços, enlloc de buscar sempre a culpables a qui assenyalar, de tenir una mobilitat i usos adequats per fer compatible la vida dels veïns del Barri Vell i el cicloturisme. Trobar un punt que faci bé al barri i que aporti solucions de descentralització a la força de Girona com a ciutat de l’esport i amb força en el ciclisme", ha reblat.

La socialista qualifica l’habitatge com un "gran problema que pateix Girona". "Les solucions únicament poden arribar de polítiques molt decidides, que tinguin en el seu nucli fonamental la construcció de pisos públics de lloguer social". "El tema de l’habitatge va de la mà amb el drets socials i tots dos són de màxima urgència. És fonamental mantenir l’objectiu de no tenir famílies vulnerables a l’espera del lloc on viure, ni pisos buits ni ocupacions que generen problemes en la convivència", ha dit.

A l’àmbit cultural, la portaveu considera que hi ha "la mateixa falta de lideratge dels últims anys i que no se sap res ni de Casa Pastors, Arxiu Provincial, Biblioteca de la Casa Cultura ni si de hi ha cap empenta per al nou Espai d’Art i Cultura Contemporanis. 100 dies i tampoc no s’ha convocat el Consell de les Arts".

En Educació, ha explicat que Girona ha d’encapçalar l’ambició per tenir escoles bressol de 0 a 2 anys, que fidelitzen l’alumnat a les escoles públiques; així com "exigir" que el Govern de la Generalitat construeixi el nou institut Ermessenda.

En Medi ambient demana guanyar eficiència en la gestió de l’energia, l’aigua i l’eficiència energètica; millora de parcs i jardins molt deteriorats i recuperar els més de 1.500 arbres que Girona ha perdut els últims anys.

En gestió, el grup municipal denuncia un "desori en contractació i gestió de recursos humans" que té un "alt cost en productivitat i recursos per a l’Ajuntament". Respecte els esports, els socialistes demanen que es compleixin les promeses electorals de tenir un pavelló a Palau i un a l’esquerra del Ter; a més d’inversions en els clubs de base i, en especial, amb els col·lectius vulnerables o persones amb discapacitat.

Per últim, Sílvia Paneque ha advertit de nou que les dades en seguretat "no són bones" i, d’altra banda, que "la nova comissaria de Santa Eugènia s’ha de construir".