La Mostra d’Emprenedors de Girona obre la fase de presentació de candidatures

Es repartiran 3.000 euros en projectes de nova creació

S’ha obert la fase de presentació de candidatures per a la 12a edició de La Mostra d’Emprenedors de Girona, que tindrà lloc el proper 16 de novembre. L’esdeveniment està organitzat per l’Assessoria Codina i el seu servei d’estratègia digital, ElGiroscopi.

Amb el pas dels anys s’ha consolidat com una plataforma de suport i difusió de projectes emprenedors de nova creació vinculats a les comarques gironines. Es valorarà la proposta més atractiva i innovadora, al mateix temps que es tindrà en compte la seva viabilitat econòmica i altres característiques com ara la creativitat, sostenibilitat o l’impacte social o ambiental.

Es repartiran 3.000 euros en premis (1.000 pel guanyador i 500 per a cadascun dels quatre finalistes). Les empreses i els emprenedors ja poden presentar la seva candidatura i poden consultar tota la informació necessària al web.

Totes les candidatures seran valorades pels organitzadors a partir del 15 d’octubre, dia en el que finalitza el termini per presentar-se. Hi tenen accés aquells empreses i/o emprenedors que reuneixin una sèrie de requisits, com ara que el seu projecte hagi iniciat l’activitat, faci menys de cinc anys de l’inici del seu disseny o de la seva posada en marxa i han de tenir una vinculació directa amb el territori gironí. S’ha d’haver ideat, desenvolupat o creat a la demarcació o per emprenedors gironins. L’entrega de premis tindrà lloc el proper novembre al Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona. 

A la darrera edició de la Mostra d’Emprenedors, celebrada el mes novembre de 2022, va ser premiat per votació popular el projecte Tensor Medical. Es tracta d’un spin off (una iniciativa empresarial promoguda per membres de la comunitat universitària) de la Universitat de Girona i l’institut d’Investigació de l’Hospital Vall d’Hebron que millora la qualitat de vida dels pacients amb esclerosi múltiple a partir de la intel·ligència artificial.

El vencedor va competir amb Naüma Cosmètics, Myoo i Yurta.cat. Altres guanyadors d’anys anteriors han estat Ekko WC, un projecte de lavabos ecològics; MJN Neuroserveis, que treballen en un dispositiu per detectar crisis epilèptiques; Nordic Walking, Llagurt, Wikiloc, iloftyou i Codiwise, entre altres.