Gairebé mig centenar d'intoxicats per salmonel·losi al Terra de Trobadors

Una persona va requerir d'ingrés hospitalari

Fins a un total de 48 persones han resultat intoxicades per un brot de salmonel·losi provinent d’algun aliment en mal estat que es va servir durant el sopar medieval del Festival Terra de Trobadors de Castelló d’Empúries que es va celebrar durant la nit del 8 de setembre. Un dels afectats va haver de ser hospitalitzat, tot i que posteriorment va ser donat d'alta el 14 de setembre.

Els afectats van presentar diversa simptomatologia com ara mal de panxa, diarrea, mal de cap, febre, nàusees i vòmits. La majoria dels entrevistats pels serveis mèdics van iniciar símptomes entre els dies 9 i 10 de setembre.

La investigació encara continua oberta i pendent de resultats i intentarà determinar quin aliment va ser l’implicat en la toxiinfecció alimentària.

Per la seva banda, des de l'Ajuntament de Castelló d'Empúries expliquen la investigació dels tècnics de Salut es va engegar per petició seva, detallant que "l'endemà de la celebració del festival, ja ens vam posar en contacte amb les autoritats sanitàries per informar del cas" i oferir la seva col·laboració. Alhora, el consistori ha habilitat el correu ajuntament@castello.cat "per atendre i canalitzar les peticions de les persones afectades".

Tanmateix, asseguren que prèviament a la celebració del festival, va demanar i comprovar que totes les empreses i entitats que oferien servei de restauració durant el Terra de Trobadors disposaven del preceptiu certificat de manipulador d’aliments.