El Teatre Municipal de Girona avança algunes obres de la programació del 2024

Consulta aquí quines són

El Teatre Municipal de Girona portarà a escena aquest 2024 textos universals i clàssics de la literatura catalana. Dins la programació estable, l'equipament ha programat 'La plaça del Diamant', vista a través dels ulls de Carlota Subirós; 'La nostra ciutat' de Thornton Wilden, dirigida per Ferran Utzet i amb dramatúrgia de Llàtzer Garcia, i 'Coralina, la serventa amorosa', la comèdia veneciana que en aquesta ocasió signen La Perla 29 i Oriol Broggi.

El teatre ha desvetllat un primer avenç de la programació per a l'any vinent, que presentarà del tot al novembre, on ha inclòs també l'espectacle de dansa 'La Ciudad de los Otros' de la companyia colombiana Sankofa i 'Mal de coraçon' d'Andrea Jiménez, que ja es va poder veure al TNC.

El Teatre Municipal de Girona ha avançat avui els primers noms de la programació estable de la temporada 2024. Són cinc espectacles que inclouen grans noms de l'escena nacional i internacional i textos universals i clàssics.

Dues de les propostes són grans muntatges que aborden diferents qüestions que tenen a veure amb la convivència i la vida en comunitat. Per una banda, 'La Ciudad de los Otros', un espectacle de deu ballarins i ballarines amb percussió en directe de la companyia colombiana Sankofa. L'obra parla sobre discriminació ètnica i desigualtat, però també sobre qualsevol persona que se sent aliè o diferent a qualsevol part del món.

D'altra banda, 'La nostra ciutat', un text de Thornton Wilden (Premi Pulitzer de Teatre el 1938) dirigit per Ferran Utzet i amb dramatúrgia del gironí Llàtzer Garcia. L'obra parla sobre la història d'una petita ciutat i els seus habitants, de com en la seva existència senzilla i quotidiana s'amaga el secret de la vida i la mort.

Aquest 2024 tornarà al Teatre Municipal la directora de la companyia Teatro en Vilo, Andrea Jiménez, després de l'èxit de la temporada anterior amb 'Hoy puede ser mi gran noche'. Aquest cop vindrà acompanyada de la dramaturga Victoria Szpunberg i la Companyia Solitària (Pol López, Pau Vinyals i Júlia Barceló) per presentar 'Mal de coraçon', un espectacle divertit i profund, que ha passat pel Teatre Nacional de Catalunya.

La programació tampoc s'oblida de la comèdia amb 'Coralina, la serventa amorosa', una producció de La Perla 29.

Oriol Broggi dirigeix aquesta peça clàssica del dramaturg venecià Carlo Goldoni que, després de gairebé 300 anys, encara interpel·la el públic. Una història plena d'estratègies i complicacions que desencadenarà fervors amorosos, pactes amb notaris, complots entre el servei i molts objectius entrecreuats en una història apassionada que convertirà el teatre en una festa i en un gran embolic.

Rodoreda eterna

Per últim, dins aquest primer tast, el Teatre Municipal ha programat 'La plaça del Diamant', un gran muntatge que porta a escena un altre text clàssic de la literatura, en aquest cas, catalana. Carlota Subirós planteja una relectura de la novel·la de Mercè Rodoreda, sense oblidar mai l'essència del text original, a través d'un equip d'onze actrius d'edats i perfils diversos, acompanyades per la música en directe de la compositora Clara Aguilar.

"Continuem treballant per reforçar el Teatre Municipal de Girona i fer-lo un referent de país, amb una programació de qualitat, innovadora i a l'abast de tothom", afirma el tinent d'alcalde de Cultura, Quim Ayats. "El teatre és un motor imprescindible del nostre model cultural, que passa perquè la cultura impregni la vida a la ciutat en tots els sentits”, afegeix.

La programació del Teatre Municipal per al 2024 combinarà risc i tradició, amb grans noms de l'escena catalana i mirades singulars cap a la creació contemporània. La resta d'obres es presentaran en un acte públic que tindrà lloc a finals de novembre.