Cinquanta municipis gironins participen de la Setmana Europea de la Mobilitat

Vuit municipis tancaran espais urbans en el dia mundial sense cotxes

La Setmana Europea de la Mobilitat (SEM) és una iniciativa europea per afavorir la sostenibilitat en pobles i ciutats. L’eficiència energètica i la possibilitat de combinar diferents modes en els desplaçaments són els missatges conductors de la campanya d’enguany.

Del 16 al 22 de setembre, pobles i ciutats de totes les comarques gironines, s’afegeixen a la Setmana Europea de la Mobilitat impulsant i difonent els valors de la campanya, implantant mesures que millorin la mobilitat en entorns urbans i realitzant activitats per a persones de totes les edats.

Cinquanta municipis de les comarques gironines participen aquests dies en la Setmana Europea de la Mobilitat. En aquests pobles i ciutats es porten a terme activitats com bicicletades, caminades, exposicions i activitats divulgatives i tallers adreçats a persones de totes les edats. L’objectiu és conèixer i posar en pràctica, sempre que puguem, hàbits de mobilitat sostenible que redueixin el consum energètic i que millorin la salut de les persones.

Des del Departament de Territori, sota el lema “Combina i mou-te” han posat a disposició dels ajuntaments participants un seguit de propostes que conviden a revisar els hàbits de mobilitat i a contribuir amb accions tant a títol individual com col·lectiu per plantejar-nos la utilització de mitjans de transport més sostenibles en els nostres desplaçaments.

Moltes de les idees i propostes per dissenyar actuacions parteixen d’experiències de bones pràctiques de ciutats i pobles d’arreu d’Europa. Les actuacions que implementen els ajuntaments són temporals durant els dies de la setmana de la mobilitat (tallers de reparació de bicicletes, passejades populars, conducció vehicles elèctrics, xerrades per promoure el transport públic, dia sense cotxes...) i algunes d’elles poden esdevenir permanents pel municipi (creació i/o millores de carrils bici, carrers per a vianants, reducció de velocitat en zones properes a centres educatius...)

El 22 de setembre se celebra el dia mundial sense cotxes que va ser l’origen de la iniciativa europea. Els municipis de comarques gironines que portaran a terme el tancament d’espais urbans en el marc d’aquesta proposta són: Besalú, Blanes, Boadella i les Escaules, Cassà de la Selva, Castelló d’Empúries, Girona, Lloret de Mar i Riudellots de la Selva.

A comarques gironines, el Departament de Territori i l’Autoritat Territorial de Mobilitat de l’Àrea de Girona han coordinat les adhesions dels ajuntaments a la campanya. Moltes de les activitats que es porten a terme durant la SEM són propostes i accions senzilles que poden tenir un gran impacte. L’objectiu és treballar perquè, en properes edicions, siguin molts més els ajuntaments de les comarques gironines que participin de la campanya.