La Diputació de Girona aprova la integració de Les Bernardes de Salt

A partir de l'1 de gener, l'ens gestionarà directament aquest equipament cultural

El ple de la Diputació de Girona ha aprovat la integració de la Casa de Cultura Les Bernardes de Salt a l'ens, a través de l'àrea de cooperació cultural. A partir de l'1 de gener del 2024, la corporació gestionarà directament aquest equipament cultural després de tres dècades en què hi ha hagut un conveni amb el Consell Comarcal del Gironès, que se n'ocupava.

La titularitat de l'equipament, el seu pressupost i la seva plantilla, però, corresponia a la Diputació i l'ens ha decidit deixar de delegar-ne la gestió. Ubicat en un edifici històric de Salt que data de l'any 1869. Les Bernardes celebra enguany 40 anys com a casa de cultura.

El ple d'aquest dimarts també ha aprovat diverses bases de subvencions de conservació del patrimoni natural i la biodiversitat per part d’organitzacions no lucratives; de foment, elaboració de plans, i projectes vinculats a l’àmbit de la promoció econòmica; d’activitats i projectes educatius.

També s’ha iniciat el procés per a la selecció de les obres guanyadores del programa Biennal d’Art de Girona impulsat per la Casa de Cultura, centre que des de fa nou mesos també es gestiona directament des de la Diputació.