Una sentència qüestiona el procés urbanístic de la Clínica Girona

L'Ajuntament ha anunciat que presentarà recurs al TSJC

Una sentència del jutjat número 3 de Girona ha declarat nul el projecte de reparcel·lació de l'àmbit on s'ha construït la nova Clínica Girona inaugurada l'abril de l'any passat argumentant que es va delimitar un àmbit discontinu de manera no motivada i arbitrària per possibilitar l’operació.

El pronunciament va ser posat damunt la taula ahir per part dels grups a l'oposició del PSC, PP i Vox durant la celebració del ple municipal on preguntaven a l'equip de govern què passarà amb les instal·lacions del centre hospitalari i què pensa fer el consistori.

Per la seva banda, el regidor d'Urbanisme de Proximitat, Lluís Martí (Junts), va respondre que els Serveis Jurídics de l'Ajuntament de Girona es troben a hores d'ara estudiant el veredicte i podrien presentar un recurs d'apel·lació davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) o bé el Tribunal Suprem (TS) "en funció de la sentència".

Amb tot, Martí va explicar que falta veure si la "manca de justificació" que addueix el jutge es produeix realment però que, tanmateix, "a efectes pràctics la resolució no té cap efecte immediat perquè no és ferma i tampoc hi hauria efectes directes sobre la clínica", va dir.

El regidor recordava que l'any 2015, moment en que es va portar a terme la modificació puntual del Pla General que ara és objecte de litigi, "es va fer amb la millor de les intencions perquè Clínica Girona pogués romandre dins el nostre terme municipal" i no marxar a Fornells de la Selva, tal i com estava previst inicialment.