La platja de Tossa de Mar, entre les 25 millors del món segons National Geographic

La reconeguda revista ressalta la seva forma de mitja lluna i els orígens pescadors de la vila

La platja fortificada de Tossa de Mar, a la comarca de la Selva, ha estat escollida com una de les 25 millors platges del món per la reconeguda revista National Geographic. Una instantània del fotògraf Ricardo Spila sobre aquesta localitat gironina il·lustra el reportatge del número d'aquest juliol de la revista 'Viajes'.

La publicació ressalta la forma de la platja, de mitja lluna i 400 metres de llarg, i la fortificació emmurallada que l'envolta datada del segle XII i XIV. D'altra banda, també es destaca els orígens de la població i el camí que uneix les cales de la zona.

"Estem molt satisfets, és impactant i estem estudiant fer activitats per celebrar-ho", ha explicat l'alcaldessa, Gisela Saladich.

"El fortí de Tossa de Mar s'erigeix com un protector en un lateral de la platja Gran d'aquesta localitat del sur de la Costa Brava". Així comença el reportatge que la revista National Geographic dedica aquest mes de juliol a la platja de Tossa de Mar, una de les 25 millors platges del món segons aquesta publicació internacional.

Una imatge de Ricardo Spila captada arran de platja una tarda d'estiu és la instantània que il·lustra el text del reportatge. En ell es ressalta la forma de mitja lluna que té aquest indret, amb uns 400 metres de llarg i que es troba situat davant del barri comercial Vila Nova. A més, també es ressalta la fortificació emmurallada que envolta tot el municipi i que va ser declarada Monument Històric Artístic l'any 1977. El reportatge també posa especial atenció als orígens pescadors de la vila i el camí que uneix les onze platges que es poden trobar dins del terme municipal de Tossa de Mar. "El camino també passa al costat de torres de vigilància com la de San Magí que duran tel segle XVI va servir per reforçar la defensa de lloc", subratlla el text.

L'alcaldessa de Tossa de Mar, Gisela Saladich, ha ressaltat que es tracta d'un motiu "de satisfacció i alegria" per a tot el poble. "És una d'aquelles notícies impactants en un principi que cal anar paint però de mica en mica ens adonem que anirà molt bé per al municipi", ha assegurat. Segons l'alcaldessa, la notícia d'aquest nou títol el van rebre a través del Patronat de Turisme Costa Brava. "No m'estranya que l'hagin escollit com una de les millors platges perquè ho té tot, un racó per a pescadors, un espai immillorable i està situada en un lloc privilegiat", ha afegit.

En aquest sentit, Saladich ha explicat que el consistori està estudiant la possibilitat de commemorar aquest nou títol amb diversos actes o esdeveniments. "Encara no ho podem dir perquè és molt nou però des de la regidoria de turisme estem mirant com fer d'això un sigui un suplement més interessant de cara al turisme", ha conclòs.