Augmenten un 5% les inscripcions als casals d’estiu de l’Ajuntament de Girona

S’organitzen un total de 38 activitats diferents

Un cop tancat definitivament el període d’inscripcions al conjunt d’activitats d’esport i de lleure organitzades per entitats diverses de la ciutat que formen part de l’oferta de casals d’estiu municipals, s’ha arribat a un total de 2.395 inscripcions. Això representa un increment del 5,1% respecte a les places que es van ocupar l’any passat i, segons la regidora de Joventut de l’Ajuntament de Girona, Roser Urra, “suposa consolidar una oferta de qualitat, amb contingut educatiu i on els infants i els joves poden divertir-se i aprendre en un context d’interrelació amb altres companys”.

La regidora Roser Urra explica que “aquest any hi ha hagut un desplaçament d’inscripcions des de les activitats de lleure més tradicional cap a les activitats esportives. L’any 2012 es van fer 682 inscripcions a activitats esportives (un 28,5% del total) i 1.713 inscripcions a activitats no esportives (el restant 71,5% de les inscripcions). En canvi, l’any 2013 s’ha arribat a 837 inscripcions en activitats esportives (un 33,2% del total) i 1.681 inscripcions a activitats no esportives (el restant 66,8% de les inscripcions)”. La regidor aha afegit que “els casals esportius, que inclouen activitats multiesportives, de bàsquet, futbol, hoquei o patinatge, estan molt ben valorats per les famílies de la ciutat”.

Els casals d’estiu inclosos a l’oferta municipal estan organitzats per un total de vint-i-quatre d’entitats i associacions molt diverses de la ciutat: ABDE, ADI'S, AE Pare Claret, AEIG Sant Narcís, AMPA Font de l'Abella, AMPA Migdia, AMPA Pla de Girona, AMPA Verd, Associació Cultura S/N, Associació E2, Ateneu Naturalista, Batibull, Càritas, Casal Infantil Santa Eugènia, Casal Infantil Taialà-Esqueix, Club Atlètic Sant Ponç, Club Bàsquet Sant Narcís, Club Bàsquet Santa Eugènia, El Galliner, Fundació Esplai, Girona Club d'Hoquei, Parròquia de Santa Eugènia, UNI Girona i Xirois. “Per a l’Ajuntament de Girona el més important és que en les finalitats de les associacions que es volen acollir al programa es tinguin en compte els criteris d’accessibilitat i qualitat establerts”, ha destacat la regidora Roser Urra.

L’opció derivada del model de gestió del Programa de vacances municipal, segons la qual s’opta per la col·laboració amb associacions ciutadanes, genera la possibilitat que aquestes entitats contractin laboralment els seus monitors. L’any 2013 el programa de vacances municipal possibilita la realització d’un total de 310 contractes laborals per a joves de la ciutat.