El Consell Comarcal fomentarà l'agricultura ecològica a l'Alt Empordà

Ha aprovat un pla estratègic i de treball per incentivar la venda i el seu consum

El Consell Comarcal ha aprovat, en el seu darrer ple, el pla estratègic per al foment de l’agricultura ecològica de l’Alt Empordà. Aquest document realitza una diagnosi de l’estat de la comarca en aquesta àmbit i proposa un conjunt de línies estratègies i de treball per a la incentivació de la venda i el consum dels productes ecològics i locals.

Entre els objectius del pla hi figura el donar a conèixer i fomentar l’agricultura ecològica a l’Alt Empordà i promoure el desenvolupament d’altres mètodes agrícoles que comparteixin els principis de respecte pel medi ambient, fent èmfasi en la producció local. El Consell ha aprovat una despesa màxima de 4.915 euros, per aquest any, destinada a aquestes actuacions.

Les accions previstes per al període 2013-2014 van adreçades a la informació i sensibilització sobre aquests objectius i es concreten en la creació d’una pàgina web informativa sobre la producció ecològica i la producció local a l’Alt Empordà, la realització d’unes jornades de divulgació de productes locals i ecològics i la confecció d’unes propostes adreçades a les escoles.

Cal recordar que el Consell Comarcal de l’Alt Empordà ja va aprovar el més de novembre de 2011 l’Agenda 21 Comarcal que introduïa una línia de treball específica de desenvolupament del món rural. D’altra banda, ara fa un any, arran de la campanya Focempordà, a la taula tècnica de sensibilització i informació es van plantejar algunes propostes adreçades a la promoció dels productes locals que es generessin a partir de les finques gestionades de manera que s’ajudaria a la prevenció d’incendis forestals.