Inaugurada la biblioteca Mar de Llibres de l'Estartit, que ha costat gairebé 678.000 euros

El nou equipament disposa de 8.885 documents, 46 títols de publicacions periòdiques i 2 diaris

La biblioteca Mar de Llibres de l'Estartit (Baix Empordà), que ha costat gairebé 678.000 euros ha estat inaugurada aquest migdia.

El Departament de Cultura de la Generalitat n’ha aportat 542.791 euros (projecte, obra i mobiliari); la Diputació de Girona, 118.016 euros (projecte i obra); i l'Ajuntament, 16.892 euros (projecte i obra). El nou equipament disposa de 8.885 documents, 46 títols de publicacions periòdiques i 2 diaris.

Durant la inauguració, la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha posat en relleu que "la cultura i la lectura són eines revolucionàries, imprescindibles en qualsevol societat".

L'edifici comparteix ús amb una llar d’infants i es troba al centre del nucli de població de l'Estartit. L’edificació consta de planta baixa, planta primera i planta d’instal·lacions. A la planta baixa hi ha la llar d’Infants amb accés des del carrer Eivissa.

A la planta primera s’hi ubica l’espai destinat a biblioteca. Té una superfície útil total de 470 m² i l’accés, per escala i ascensor, és al carrer Guillem de Montgrí, davant de la Sala Polivalent. El projecte d’adequació l’ha realitzat l’equip d’arquitectura i urbanisme Ferran Pelegrina i Associats.

La biblioteca és de titularitat municipal, rep el suport de la Diputació de Girona i del Departament de Cultura i està integrada en el Sistema de Lectura Pública de Catalunya (SLPC).