Una llanxa topa contra unes roques a Calella de Palafrugell i provoca un vessament de gasoil

L'accident va passar ahir a la nit a causa del temporal i s'ha hagut de tancar la platja

L'Ajuntament de Palafrugell (Baix Empordà) ha tancat aquest dissabte la cala del Port de Malespina a Calella per vessament de gasoil. L'accident s'ha produït durant la nit, després que una llanxa s'estavellés a les roques pel temporal i el dipòsit comencés a perdre combustible.

El sergent de la Policia Local i tècnic de Protecció Civil, Santi Rueda, ha explicat que els bombers no han pogut buidar el dipòsit "pel mal estat de la barca", però s'hi ha col·locat una barrera de contenció que evita que vagi al mar.

La llanxa d'esbarjo, que ha quedat atrapada en mig de les roques amb què ha impactat i a poca profunditat, tampoc podrà retirar-se fins dilluns quan s'hi desplaçarà un remolc per transportar-la. "Està en una zona on és difícil de treure perquè hi ha moltes roques i el mar encara està agitat", ha detallat Rueda, que ha afegit que "durant el cap de setmana se'n farà seguiment per si s'ha de prendre alguna mesura extraordinària".

La resta d'embarcacions afectades (vuit més a Calella de Palafrugell i una a Llafranc), segons han explicat fonts municipals, no ha patit danys estructurals importants ni han deixat anar combustible. Algunes ja s'han retirat com és el cas de la que ha quedat embarrancada a Llafranc. Per arrossegar-la ha calgut "una grua de grans dimensions" perquè "tenia una eslora important". A Calella, les que queden a la platja s'han lligat perquè no es moguin.

Cala tancada

La cala del Port de Malespina ha estat durant tot aquest dissabte tancada al bany i s'hi ha prohibit també l'accés d'usuaris a la sorra. La situació continuarà igual diumenge i fins que es retiri la barca encallada. A més, l'Ajuntament ha hissat la bandera vermella a les tres platges de la zona.

Tot i això, s'hi han pogut veure banyistes en un dia de forta calor com aquest dissabte en què no s'ha retirat el servei de socorrisme. "Hem col·locat bandera vermella a totes tres platges, però la situació no és la mateixa", ha assegurat Santi Rueda, que ha detallat que "la de Port Bo és per precaució, però potser demà ja es podrà canviar a groga".

S'espera una segona tempesta

El dron de què disposa el cos de Policia Local de Palafrugell ha permès avaluar la situació i detectar aquest dissabte al matí totes les embarcacions que havien quedat encallades.

Tal com informen des del cos policial, a hores d'ara molts usuaris "han retirat les seves barques de les boies" que hi ha col·locades davant de Calella de Palafrugell i Llafranc davant l'amenaça que aquest dissabte a la nit "es pugui produir una situació meteorològica similar".