L'episodi de pluges deixa fins a 53 litres a Palafrugell

A Santa Coloma de Farners n'han caigut 48 i a Girona s'han registrat 34

L'anunciat episodi de pluges intenses que entre ahir i avui han afectat la demarcació de Girona s'han quedat curtes respecte les previsions que havia fet el Servei Meteorològic de Catalunya i no han arribat als 100 litres per metre quadrat en 24 hores.

Amb tot, els valors han estat importants en alguns punts, com a Santa Coloma de Farners (Selva) que al llarg del divendres es van registrar 48 litres i a Girona fins a 34 litres al llarg de la tarda. Pel que fa a incidències no se n'han registrat d'importància, més enllà d'algunes branques d'arbre caigudes i talls de llum intermitents a l'Avellaneda de Girona.

La línia del litoral era la que en principi havia de resultar més afectada però només Palafrugell (Baix Empordà) ha obtingut registres importants assolint 53 litres, el màxim de les comarques gironines.

El xàfec però, s'ha concentrat tot durant la matinada del dissabte, acumulant-se només 5,2 litres ahir i la resta entre la 1:00h i les 2:00h amb 48,2 litres per metre quadrat.

La xifra més decebedora ha tingut lloc al pantà de Darnius - Boadella, que es troba amb unes reserves d'aigua del 17% i on només hi van caure 15,4 litres al llarg d'ahir. D'altra banda, a l'aqüífer del Fluvià - Muga, on hi ha decretat l'estat d'emergència, van caure 34 litres a Espolla.

Per la resta del cap de setmana segueixen les males previsions i es descarten noves pluges, cada dia més necessàries per dona resposta a unes reserves d'aigua que es troben a un paupèrrim 22% a tot Catalunya i que fan preveure noves restriccions al llarg de la tardor.