Els escombriaires de Santa Coloma de Farners desconvoquen la vaga després d'acordar millores salarials

Havien amenaçat de deixar de treballar a partir del dia 19

Els treballadors que fan la recollida d'escombraries i la neteja viària a Santa Coloma de Farners (Selva) han desconvocat la vaga indefinida que tenien prevista començar el 19 de setembre, a les portes de la celebració de la festa major del municipi que arrenca el dia 21.

La decisió s'ha pres aquest divendres al migdia després d'arribar a un acord amb l'empresa Nora, que depèn del Consell Comarcal i que té diferents centres a la comarca. El membre de la UGT al comitè de vaga, Juan Bernardo Pérez, ha explicat que han aconseguit "una petita millora salarial" i el compromís d'actualitzar el conveni que consideren "obsolet" abans de l'estiu del 2024. A Santa Coloma, la plantilla la formen 31 treballadors.

Els escombriaires van anunciar aquest passat dimecres que convocaven una vaga indefinida a partir del dia 19. Criticaven que tenien un conveni "obsolet" des del 2020, que se'ls incomplien drets laborals i que feia temps que esperaven una equiparació salarial que no arribava.

Ara, després d'haver-se assegut aquest divendres a negociar, els treballadors han arribat a un acord amb l'empresa i s'ha suspès la vaga. L'acord inclou una "petita millora salarial" que el membre de la UGT al comitè de vaga, Juan Bernardo Pérez, remarca que "continua estant lluny dels 10.000 euros anuals que cobren a altres centres". A més, també s'ha establert un compromís d'actualitzar el conveni actual abans de l'estiu del 2024.