El 5è Monar't se centrarà en la perspectiva de gènere, la realitat LGTBIQ+ i el dol migratori

Els murals i l'art urbà es desenvoluparà a Santa Eugènia i Can Gibert del Pla

La perspectiva de gènere, la realitat LGTBIQ+, el dol migratori, el procés d’acollida i la inclusivitat centraran la cinquena edició del festival monar’T de Girona que, del 18 al 24 de setembre, omplirà de murals i art urbà els barris de Santa Eugènia i Can Gibert del Pla.

La proposta té un caràcter 100% social i multicultural i va néixer com una iniciativa comunitària, cercant la implicació de tothom, tant en l’àmbit associatiu, d’entitats veïnals, socials i culturals, de serveis i d’administracions, com a títol individual, d’artistes i veïns i veïnes implicats.

“El Monar’T és un festival molt visible perquè té un gran impacte visual al barri, amb intervencions artístiques en espais públics, parets i murs, que l’embelleixen, però crec que el gran valor que té és tota la part no visible d’aquest festival, tota la feina comunitària del teixit veïnal i associatiu de Santa Eugènia i Can Gibert del Pla per tirar-lo endavant, la feina dels mesos previs i també la convivència dels artistes amb els veïns i veïnes. És el seu principal valor, tot el que hi ha darrere de les intervencions”, ha ressaltat la tinenta d’alcaldia i regidora de Servei a les Persones, Núria Riquelme.

Enguany hi participaran 14 artistes, que faran 14 intervencions artístiques al territori, dues de les quals són restauracions de murals d’anys anteriors. Alguns dels espais on s’actuarà són al mur de l’Escola Montfalgars o l’skatepark de Jordi Vilamitjana. Podeu consultar tots els projectes, els espais, els artistes i la programació al següent enllaç.

La cinquena edició del monar’T coincideix amb el 25è aniversari del Centre Cívic Santa Eugènia i el 50è aniversari de l’art urbà.

El festival està organitzat per l’Ajuntament de Girona, les entitats i serveis que formen part del Pla d’Educació i Convivència, l’Associació d’Art Blau Blau, l’Associació Fent i Desfent, veïns i veïnes del barri i artistes.