Torna la campanya per fomentar desplaçaments sostenibles a Figueres

Se celebrarà del 16 al 22 de setembre

La Fundació Salut Empordà (FSE) i l’Ajuntament de Figueres (Alt Empordà), de la mà de Fisersa, impulsen per tercer any consecutiu una campanya conjunta de sensibilització amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat (SEM), que se celebra del 16 al 22 de setembre.

L’objectiu de la iniciativa, que porta per lema “Combina i mou-te, fes salut”, és fomentar l’ús del transport públic i els desplaçaments sostenibles (en bicicleta, patinet o a peu), promoure hàbits saludables, la vida activa i l’exercici físic, millorar la qualitat de l’aire i reduir la contaminació acústica i atmosfèrica. Tot plegat, buscant la complicitat de la ciutadania i dels professionals de la FSE.

La campanya es donarà a conèixer, coincidint amb els dies de la SEM, a través de diferents suports, entre els quals té un protagonisme destacat el transport urbà de Figueres, gestionat per l’empresa plurimunicipal de serveis Fisersa.

Els missatges es podran veure a les marquesines de les parades dels busos 12 i 13 de la Línia 1 (la que passa per l’Hospital de Figueres i el Centre Sociosanitari Bernat Jaume), a la part exterior dels busos que cobreixen aquest recorregut i en els televisors que duen a l’interior, i a diverses publicacions a xarxes socials.

Com a novetat, aquest any la campanya inclou un concurs d’Instagram per promocionar la mobilitat sostenible entre la ciutadania i que consisteix en el sorteig de dues sortides en caiac, gentilesa de l’empresa SK Kayac. Per participar al sorteig només cal seguir Fisersa, la FSE o SK Kaiac a les xarxes socials, fer like a la publicació del concurs i etiquetar a un mínim d’una persona. El nom de la persona guanyadora es donarà a conèixer el dimarts 26 de setembre.

L’aposta de la FSE per la mobilitat sostenible

Aquest és el cinquè any que la FSE realitza algun tipus d’acció de Responsabilitat Social Corporativa destinada a fomentar la mobilitat sostenible i un estil de vida actiu entre la ciutadania i les persones treballadores de l’entitat. Inicialment, la Fundació havia impulsat una campanya en solitari, però des del 2021 uneix esforços amb l’Ajuntament de Figueres i Fisersa.

Amb l’objectiu de pal·liar l’impacte que l’activitat de la Fundació Salut Empordà té en l’entorn derivat dels desplaçaments en vehicle privat, al mes d’abril passat va posar en funcionament tres aparcaments amb carregador gratuïts per a patinets elèctrics a tres entrades de l’Hospital de Figueres.

Els pàrquings són tres mòduls amb quatre places cadascun i tenen forma de guixeta. Estan dissenyats no només per guardar els patinets amb seguretat sinó que també tenen la funció d’estació de càrrega de bateries. Són compatibles amb pràcticament tots els models de patinets que hi ha al mercat. A més, l’estructura compta amb un espai reservat per guardar el casc.

Seguint en la línia de fomentar els desplaçaments sostenibles entre la població, al web de la FSE es pot trobar un mapa amb indicacions per arribar en autobús urbà a l’Hospital de Figueres i al Centre Sociosanitari Bernat Jaume.