Avís de perill màxim per pluges intenses aquesta tarda a la Costa Brava

Es poden registrar més de 40 litres per metre quadrat en mitja hora

El Servei Meteorològic de Catalunya (SCM) ha activat per aquest divendres l'avís de perill màxim per intensitat de pluja a tot el litoral de la Costa Brava. Es preveu que aquest divendres a la tarda descarregaran tempestes que deixaran més de 40 litres per metre quadrat en 30 minuts.

Les tempestes passaran paral·leles a la línia de la costa i podran anar acompanyades també de ventades i fenòmens violents.

Protecció Civil ha posat en fase d'alerta el Pla Inuncat, en què s'aconsella allunyar-se de llocs inundables i extremar la precaució.

Les acumulacions d'aigua també poden superar els 100 litres per metre quadrat en 24 hores a les comarques costaneres i del prelitoral, per això també s'ha activat un avís de perill del Meteocat.

Amb tot, no es preveu que les pluges siguin especialment importants a l'Alt Empordà, malgrat també es troba sota avís, com tampoc a les zones interiors del Baix Empordà o la Selva.

També hi ha un segon avís per acumulació de la pluja a les mateixes comarques amb més de 100 litres en 24 hores, tot i que aquest extrem és molt menys probable que es produeixi.