Un gran incendi crema una granja amb 12.000 porcs a Cornellà del Terri

Deu dotacions dels Bombers treballen per apagar el foc

ACTUALITZAT 5:46h | Els Bombers de la Generalitat treballen aquesta tarda en un gran incendi que s'ha declarat en una granja amb 12.000 porcs ubicada al terme municipal de Cornella del Terri (Pla de l'Estany) segons ha informat el cos a través d'una publicació a X i que El Gerió Digital ha recollit.

L'avís al 112 ha tingut lloc a les 19:19h alertant-los del foc que s'estava produint a les instal·lacions del veïnat Mas Ferrant. Fins allà s'hi han desplaçat un total de deu dotacions terrestres per a extingir les flames.

L'incendi està cremant a una de les tres naus que conformen l'explotació ramadera mentre una segona està afectada pel fum. La tercera, on hi ha 5.400 porcs, no estaria afectada i es troben en risc els 6.600 animals restants.

Pels voltants de quarts de dotze de la nit els Bombers han informat que ja no hi havia flama però no podien accedir a l'interior de les dues naus afectades per por que un fals terra de plàstic s'ensorrés. Es presumeix que els 6.600 porcs d'aquestes instal·lacions haurien mort cremats o bé per asfíxia tot i que falta confirmar aquesta informació.

La carretera GI-514, que havia quedat tallada al trànsit per garantir la seguretat i facilitar les tasques d'extinció, ja és oberta.