Ja hi ha 800 inscrits a la Cursa Solidària dels Bombers que vol servir per ''apagar el càncer''

Enguany la competició s'ha aliat amb la Fundació Oncolliga

La iniciativa de la Fundació Oncolliga Girona i l’Associació Cultural i Esportiva Bombers de Girona de dedicar aquest any la tradicional Cursa Solidària dels Bombers a la lluita contra el càncer ha tingut una gran resposta per part del públic gironí.

Fins al moment, quan falten només tres dies per a la cursa, ja hi ha prop de 800 persones inscrites i els organitzadors són optimistes respecte de la possibilitat d'arribar al miler de participants. La cursa se celebrarà aquest diumenge 17 de setembre sota el lema "Apaguem el càncer" i tindrà com a centre neuràlgic l'espai de la Copa de Girona.

La cursa comptarà amb dos recorreguts de 5 km i 10 km que resseguiran les Ribes del Ter i hi haurà també curses infantils i una categoria de 5 km exclusiva per a bombers equipats amb EPI. Les inscripcions online estaran obertes fins aquest divendres, 14 de setembre, a les 14.00 h al web. Un cop tancades les inscripcions online, hi haurà la possibilitat d'inscriure's presencialment el divendres a la tarda al Parc de Bombers de Girona i el dissabte a la tarda a La Copa de Girona (de 17h a 20 h), així com el mateix dia de la curs, de 7.30 h a 9 h. Aquests dies es podrà fer també la recollida de dorsals.

L'organització ofereix la possibilitat d'inscriure's sense xip (10 euros) o amb xip (12 euros), tot i que en aquest últim cas només per a les inscripcions online. Pels que no puguin participar a la cursa, corrent o caminant, existeix l'opció del Dorsal Solidari (5 euros). Tots els beneficis es destinaran a la Fundació Oncolliga Girona, per a l'ajuda al malalt de càncer i els seus familiars a través de serveis com el suport psicològic, la fisioteràpia a domicili, el drenatge limfàtic, l'estètica oncològica, el préstec de material, la llar-residència o l'assessorament en nutrició i en sexologia, entre d'altres.

La Cursa dels Bombers de Girona  va néixer el 2008 per iniciativa de Lluís Baena, bomber de Girona, per fer  un homenatge a Jaume Rivera, una altre bomber de la ciutat que patia una malaltia degenerativa. L'any 2010, la cursa va girar cap a un caire solidari i s’hi van introduir les curses infantils.

En els últims anys, la Cursa Solidària dels Bombers ha fet donacions a diferents entitats del Gironès, com ara l’associació Valentes i Acompanyades, dedicada a la lluita contra els matrimonis forçosos (2022), el Projecte Banc de Productes de Suport del Consorci del Benestar Social del Gironès i Salt (2018) i el Projecte d’atenció a la gent gran que cobreix necessitats bàsiques d’aquest col·lectiu (2017).

Com a complement de la cursa, s'ha programat també una xerrada sobre els riscos dels tòxics associats als fums pels bombers i bomberes. La presentació es farà el 20 de setembre a les 10.00 h a l’Hotel Carlemany i anirà a càrrec de Marc Esplugas, biòleg i bomber del parc de Sant Feliu de Llobregat que ha fet el seu treball de final de grau sobre aquest tema.

La Copa, punt de sortida i arribada

El punt neuràlgic de la cursa d'aquest diumenge serà l'espai de La Copa, on hi haurà la sortida, l’arribada, l’avituallament final i diverses paradetes solidàries.

A les 9.30 h començaran les curses infantils de 300 m (4-6 anys), 600 m (7-9 anys) i 1.200 m (10-12 anys).  Tot seguit, a les 10h prendran la sortida els participants a les curses de 5 km i 10 km, dos recorreguts circulars amb molt poc desnivell que ressegueixen les  Ribes del Ter. Com a novetat, a la cursa de 5 Km hi correran també bombers i bomberes amb el seu equip d’intervenció (EPI) i l’equip de respiració autònoma (ERA).

Tots els participants que s'hagin inscrit abans del 8 de setembre tindran una samarreta commemorativa de regal. També hi haurà bossa del corredor per a tots els participants a l'arribada i trofeus pels podis.