Una fuita d'aigua esfondra una muralla a Cervià de Ter

Han desallotjat els habitatges de la zona per por d'afectacions estructurals

Una fuita d'aigua ha provocat l'esfondrament d'una part de la muralla situada al centre de la vila de Cervià de Ter (Gironès) aquest dimecres. Segons han informat fonts dels Bombers de la Generalitat, l'avís l'han rebut a les 11:25h i fins allà s'hi han desplaçat un total de tres dotacions terrestres.

En arribar han pogut comprovar com la part inferior del mur s'havia desprès i deixat un forat de dimensions considerables. Part d'aquesta muralla correspon amb el pati d'un habitatge situat al carrer Girona.

La fuita d'aigua que ha erosionat el terreny no s'havia detectat i portava dies afectant el mur que, finalment, ha cedit. Tècnics municipals estan estudiant si la part superior podria també caure en les properes hores o dies.

Per tot això, s'ha acordonat la zona i prohibit l'accés als carrers de l'entorn. Els Bombers també han recomanat fer una evacuació de caire preventiu dels veïns de la zona ja que podria veure's afectat algun habitatge i patir conseqüències a nivell estructural.

Un tècnic de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya revisarà l'esfondrament i en redactarà un informe que entregarà a l'Ajuntament de Cervià de Ter.