L'Ajuntament de Girona amplia el cartipàs municipal amb una regidoria específica de Cooperació

La porta Amy Sabaly i promourà la solidaritat, la justícia global i donarà suport a les ONG

L'Ajuntament de Girona ha ampliat el cartipàs municipal amb una regidoria específica de Cooperació. La porta Amy Sabaly (Guanyem) i penja de l'àrea d'Alcaldia, on també hi ha la de Llengua Catalana.

De fet, aquest estiu, durant la rebuda als infants sahrauís que passaven unes setmanes a la ciutat en el marc del programa 'Vacances en pau', Sabaly ja va assenyalar que la cooperació era "una de les assignatures pendents a casa" i que, per això, el govern tripartit volia "tornar a apostar-hi amb més recursos".

Ara, el consistori ho fa palès recuperant la regidoria de Cooperació. Entre d'altres, promourà la solidaritat, la justícia global i la cultura de la pau, donarà suport a les ONG locals i impulsarà agermanaments.

Els retocs al cartipàs municipal ja són efectius, després que l'alcalde Lluc Salellas hagi signat el decret que els recull. No hi ha grans canvis -en general, l'organització queda com estava- però sí que, a partir d'ara, l'Ajuntament de Girona tindrà una regidoria específica de Cooperació. S'incorpora a l'àrea d'Alcaldia i és una de les dues que en pengen, juntament amb la de Llengua Catalana (que porta la regidora de JxCat Núria Riquelme).

La regidora de Guanyem Amy Sabaly, que ja porta Igualtat i Justícia Social, assumeix la nova regidoria. Segons recull el decret, entre d'altres, s'encarregarà de promoure activitats de sensibilització en matèria de cooperació internacional, justícia global i cultura de la pau; donarà atenció i suport a entitats locals i ONG, o impulsarà agermanaments solidaris.

També gestionarà subvencions -tant directes com indirectes- a entitats de l'àmbit de la cooperació internacional i l'educació per al desenvolupament i la justícia global. I finalment, regularà i gestionarà les activitats i usos que es porten a terme a l'Espai de Solidaritat.

A més, el decret d'alcaldia també clarifica les assignacions de la regidora Sílvia Bosch (JxCat). S'ocuparà de Salut i Benestar Emocional, dins de l'àrea que encapçala Xavier Aldeguer. Entre d'altres, s'ocuparà de coordinar polítiques de salut amb la Generalitat -aquí, s'hi inclou el Trueta- i de tutelar i impulsar tot allò referent a la salut pública i la comunitària a la ciutat.

Per últim, segons concreten fonts municipals, el cartipàs també inclou un canvi amb les regidories de barri que porten dos dels regidors d'ERC. La republicana Raquel Robert serà la regidora de Torre Gironella i Àdam Bertran s'ocuparà del Sector Est (que inclou Font de la Pólvora, Vila-roja, Mas Ramada, el Grup Sant Daniel i la Creueta).