Unes dues mil persones participen a la marxa de torxes a Girona

Els actes de la Diada arrenquen avui amb l'ofrena a Josep Irla a Sant Feliu de Guíxols

Unes dues mil persones es van trobar ahir a Girona en la celebració de la marxa de torxes que van sortir de les escales de la catedral segons han informat fonts de la Policia Municipal.

Aquesta xifra suposa un important increment de participants respecte les dues passades edicions i que, enguany, ha comptat amb la participació de l'expresident de la Generalitat, Quim Torra.

La marxa va finalitzar a la plaça del Vi davant de l'Ajuntament amb un castell de focs que posava punt i final a l'acte organitzat per 16è any per Òmnium Gironès.

Les marxes també es van celebrar en altres poblacions de les comarques gironines, com ara Blanes i Lloret de Mar a la Selva o bé a Sant Feliu de Guíxols i Begur al Baix Empordà.

La celebració dels actes de la Diada l'11 de setembre comencen avui a les 9h a Sant Feliu de Guíxols amb la tradicional ofrena floral a l'expresident Josep Irla al cementiri i donarà relleu a l'acte institucional a la plaça Catalunya de Girona a les 11h organitzat per la Generalitat i la Diputació.

La manifestació més important del dia està organitzada a la tarda, donant inici a les 17:14h a la plaça del Vi que recorrerà la seu de la Generalitat de Girona i la Subdelegació del Govern espanyol finalitzant a la plaça Independència.