La faràndula protagonitza la jornada principal de les Festes del Tura

La Cobla Principal d'Olot ha celebrat el 125è aniversari

Després del repic de campanes de Festa Major amb motiu de la festivitat del Tura, el ball de la faràndula d’Olot ha estat una de les primeres activitats d’aquest divendres. Al migdia, la plaça Major s’ha omplert de gom a gom per seguir el ball de la faràndula que diumenge tornarà a sortir: al migdia pel ball a plaça i al vespre per al ball de les espelmes en l’últim dia de les Festes del Tura.

Aquest divendres, les Festes del Tura han arribat al seu equador amb un dia amb moltes activitats i propostes programades. Després de l’activitat del matí, els actes han continuat a la tarda amb les havaneres del Grup Terra Endins; l’energia de Bufant Fort Street Band i l’Encierru de marrans.

Un dia ben complet d’activitats que ha seguit amb el concurs de paelles, el Seguici Popular i una gran celebració: el 125è aniversari de la Cobla Principal d’Olot que ha previst una gran sorpresa per celebrar aquesta efemèride: a mig concert, Gegants, Cabeçuts i Cavallets han arribat a Plaça per homenatjat a la Cobla que els acompanya a cada ball.

També aquest tercer dia, les Festes del Tura han previst una altra novetat: la primera jornada de baixos estímuls a les atraccions. D’acord amb TEA Garroxa i la Coordinadora de Persones amb Diversitat Funcional de la Garrotxa, l’Ajuntament d’Olot ha implementat una franja horària de 16 h fins a les 22 h on les atraccions reduiran el volum de la música i la intensitat de la il·luminació.

També s’han eliminat sorolls inesperats i excessius amb la voluntat de millorar el benestar de les persones amb alta sensibilitat. Una iniciativa que s’ha implementat per primer cop a Olot.

A la nit, la festa ha continuat amb les actuacions de Lildami, Santa Mandra, Rider of the Canyon, 31 FAM, Dreaming Big Funk Band, La Otra, Band-idos i Dj Victor Ark.