Una nova esllavissada talla un carrer al barri de la Plantera de Blanes

La setmana vinent es reforçarà el talús per evitar noves precipitacions

El talús que divideix el barri de Mas Marull amb la Plantera a Blanes (Selva) ha tornat a requerir d'intervenció després d'una esllavissada que va provocar el tall del carrer el dijous de la setmana passada segons han informat fonts del consistori.

El despreniment de terres no va provocar cap conseqüència ni danys personals o materials, però va caure directament sobre la calçada d’un carrer, on va quedar la runa dipositada.

Per valorar l’abast de la situació, ja aleshores es va requerir la presència de Bombers de la Generalitat, que van inspeccionar la zona i van indicar la possibilitat que se’n produïssin més. Per aquest motiu, per garantir la seguretat, es va procedir a instal·lar tanques per barrar l’accés al tram afectat pel despreniment de pedres i roques de petites dimensions, determinant-se que ahir divendres es faria una nova inspecció amb una empresa especialitzada.

Els veïns i veïnes accedeixen als seus habitatges principalment per aquest carrer, per la qual cosa era convenient que es pogués resoldre la situació o, si més no, trobar una solució provisional per arranjar-ho.

Després de la nova inspecció d’aquest divendres, l’empresa especialitzada ha indicat que hi havia zones susceptibles que poguessin tornar a desprendre’s roques i terra en qualsevol moment, per la qual cosa calia fer alguna acció de manera immediata, novament per una qüestió de seguretat i prevenció de riscos.

Per això, des de l’Ajuntament de Blanes s’ha indicat a l’empresa que procedís a fer un despreniment controlat de la zona on hi havia més perill que tornessin a haver-hi esllavissades.

Posteriorment, la Policia Local de Blanes ha procedit a tornar a instal·lar les tanques de manera que es protegís la zona de més perill però, al mateix més, hi hagués un carril habilitat pels dos sentits de la marxa, informant-t’ho amb un senyal informatiu.

Un cop arranjada la situació, s’ha procedit a reobrir el trànsit. De cara a la setmana vinent està previst que es faci l’actuació definitiva sobre la zona per netejar-la i fiançar-ho de cara a possibles futures esllavissades.