Detingut a Lloret per proferir amenaces i tenir un discurs d'odi racista i homòfob

Instava a atacar col·lectius ètnics, ideològics i LGTBIQ+ i explicava com fer armes en 3D

Agents dels Mossos d’Esquadra de la Unitat Central de Delictes d’Odi i Discriminació (UCDOD) de la Comissaria General d’Informació van detenir el passat 4 de setembre un home a Lloret de Mar (Selva) per la seva presumpta participació en un delicte contra l’exercici dels drets fonamentals i les llibertats públiques, un delicte lleu de furt i un delicte de tinença il·lícita d’armes.

La investigació es va iniciar l’any 2022, tot i que els fets es remunten als anys 2021, 2022 i 2023, quan membres del consistori de Lloret de Mar van denunciar la sostracció d’un cartell de la Regidoria d’Igualtat i l’aparició d’un vídeo a les xarxes socials amb contingut que podria ser amenaçant.

Durant la investigació, els agents van poder identificar l’autor dels fets, el qual emprava diversos perfils diferents per no ser descobert, i des d’on transmetia un discurs d’odi i amenaçant de motivacions LGTBIfòbica, racista i ideològica.

A l’entrada i escorcoll al seu domicili es van localitzar una arma llarga tipus carrabina amb la seva munició, textos i escrits de caire ultradretà, una impressora en 3D, la placa sostreta a la regidoria d’Igualtat de l’ajuntament de Lloret i diversa simbologia del període de dictadura franquista com ara banderes, adhesius, cartells i pancartes.

El detingut té habilitats i coneixements necessaris, així com fàcil accés a material per poder fabricar armes amb disposició de fer foc en 3D.

La investigació continua oberta i no es descarta obtenir noves proves o indicis un cop s’analitzin tots els objectes recuperats a l’interior del domicili, així com de l’anàlisi dels textos i escrits sobre els quals fonamentava la seva activitat delictiva.

El detingut, de 26 anys, va passar a disposició judicial al Jutjat de Blanes número 2 el passat 5 de setembre.