La Diputació de Girona homenatja Laia Codina pel títol de campiona del món de futbol

En l'acte també hi ha participat el seu pare, Xevi Codina

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha rebut aquest dijous al matí, a la seu de la corporació, Laia Codina, que el passat 20 d’agost va proclamar-se campiona del món de futbol amb la selecció estatal. La futbolista de Campllong va ser una peça clau en l’èxit: va jugar de titular tots els partits, des dels vuitens de final fins a la final contra Anglaterra (victòria per 1-0).  

En l’acte, també hi ha assistit l’alcalde de Campllong, Lluís Freixas, i el pare de la jugadora, Xevi Codina. El president, Miquel Noguer, li ha fet entrega d’una placa commemorativa i un ram de flors, i ha posat en relleu la importància de la fita per a les comarques gironines: "Fem un acte de justícia amb la Laia perquè, malauradament, amb tot el que ha passat després de la final, s’ha parlat molt poc de les jugadores, que tenen un mèrit enorme. Un mundial no s’aconsegueix amb sort. Hi ha un recorregut de quatre anys de classificacions, i llavors, a la copa del món, la competició és molt dura". 

"La Laia pot ser un referent per a les més joves i una ambaixadora de les comarques gironines. És un repte per a ella, perquè exercir com a referent significa també ser més autoexigent", ha dit el president, Miquel Noguer.  

Formada a les categories inferiors de la Unió Deportiva Cassà, Laia Codina va fitxar fa pocs dies per l’Arsenal anglès, després de tancar la seva etapa al FC Barcelona, amb el qual va guanyar tots els títols possibles: dues Lligues de Campions, tres Lligues espanyoles, dues Copes de la Reina i dues Supercopes d’Espanya. Ha aprofitat per visitar la Diputació de Girona i fer un parèntesi abans d’iniciar el seu periple anglès. 

"Tots els reconeixements són especials, però els de casa, més. Per mi, és un orgull ser gironina; els que som d’aquí som uns privilegiats", ha exposat Laia Codina, i hi ha afegit: "Jo he crescut sense referents femenins, i si haig de ser-ho per a les noves generacions, jo encantada".  

Miquel Noguer i Laia Codina han destacat el moment dolç del futbol femení, i del gironí en particular.