Rocío Molina, Josemi Cardona i Alba Molina actuaran a la 5a edició del FlamenGi

La programació d'enguany gira al voltant del mestissatge

El FlamenGi celebrarà la cinquena edició aquesta tardor a la demarcació de Girona en una programació que engloba altres ciutats més enllà de la capital gironina. La 'bailaora' i coreògrafa Rocío Molina presentarà 'Al fondo riela (Lo Otro del Uno)' al Teatre el Jardí de Figueres.

Es tracta d'un espectacle que forma part de la 'Triología sobre la guitarra' que ja s'havia pogut veure al Temporada Alta. Molina s'acompanya de dos guitarristes (Eduardo Trassierra i Yerai Cortés) que dialoguen sobre la polifonia d'aquest instrument mentre la coreògrafa es deixa emportar pel ritme.

El membre de la banda Ketama, Josemi Carmona, actuarà al Teatre Mundial de la Bisbal d'Empordà. Hi presentarà el seu projecte de flamenc i jazz amb l'ajuda del contrabaixista Javier Colina i el percussionista Bandolero. Junts presentaran el seu tercer àlbum 'Vida' a les comarques gironines.

La cantant Alba Molia portarà a Blanes (Selva) una producció que homenatja els seus pares, Lole y Manuel, que van revolucionar el flamenc en la dècada dels 70 i que van ser els precursors del nou flamenc. Molina s'acompanya d'Álvaro Gandul al piano per buscar una sonoritat diferent al gènere sense perdre l'essència del duet que formaven els seus pares.

Talent emergent

Per altra banda, la ballarina Ana Molina presentarà a Girona l'espectacle 'Oklahoma'. Molina pujarà dalt de l'escenari amb una soprano i un guitarrista flamenc per fusionar tres disciplines diferents que s'uneixen explorant els límits de la música i la dansa.

Pel que fa a futures promeses, Ismael de la Rosa 'El Bola' actuarà a la Mercè de Girona acompanyat del guitarrista Yerai Cortés. El duet han acompanyat a C. Tangana o Rocío Molina entre d'altres i a Girona oferiran un recital de 'cante' i guitarra per redescobrir l'essència més purista del flamenc.

Per altra banda, la cantant Sandra Carrasco i el jove guitarrista David de Aral acutaran a Banyoles per presentar el concert 'Recordando a Marchena', un homenatge a les veus del flamenc del segle XX. Per últim, la 'bailaora' contemporània Leonor Leal acostarà a l'Ateneu de Celrà 'De voz, un cuerpo', una peça que fa amb la col·laboració de Malpelo. Conjuntament acosten una investigació sobre la relació entre la paraula i el cos.