Recullen firmes a Portbou reclamant més efectius de Mossos i més hores de metge

No descarten fer talls de carretera i a les vies del tren si no se'ls escolta

L'Ajuntament de Portbou (Alt Empordà) ha engegat una recollida de signatures per reclamar més efectius dels Mossos d'Esquadra i més hores d'atenció mèdica al dispensari que fins i tot podria acabar amb talls de carretera i a les vies del tren.

L'alcalde del municipi, Gael Rodríguez, reivindica que es tracta d'un municipi "transfronterer" amb necessitats específiques i diu que si no s'atenen les seves demandes, no descarten fer talls de carretera o a les vies del tren.

Rodríguez critica que han reduït l'atenció mèdica a tres dies a la setmana i que només hi ha 9 efectius dels Mossos, que donen servei a diversos municipis. A més, diu que l'oficina de denúncies fa un any que no funciona. "Portbou pateix unes mancances que no podem acceptar", assegura Rodríguez.

"Com alcalde, jo no acceptaré que em diguin que no posaran més Mossos i que no tindrem un servei de metge diari", assegura Rodríguez. L'alcalde denuncia que el municipi té una mancança important de serveis bàsics.

Per una banda, hi falten efectius de policia i, per l'altra, en els últims mesos han patit una retallada del servei mèdic. "Fins fa poc, al dispensari hi havia metge cinc dies a la setmana però poc després d'entrar a l'Ajuntament es va reduir sense donar cap explicació a tres dies i només fan 20 visites diàries", explica.

D'altra banda, denuncia que el Departament d'Interior està incomplint un acord aprovat al Parlament de Catalunya segons el qual el municipi havia de tenir presència d'una patrulla dels Mossos les 24 hores del dia. "Això no s'ha fet en cap moment, els Mossos de proximitat dels que parla el conseller Elena aquí no sabem què són, només els veiem dins del cotxe. I no perquè ells vulguin sinó perquè han de cobrir massa població amb pocs efectius", explica.

En aquest sentit, diu que en aquests moments hi ha nou efectius –tres dels quals estan de baixa- per cobrir diversos municipis. Entre ells, el Port de la Selva, Colera o Llançà. A més, diu que fa un any que l'oficina de denúncies que hi ha al municipi no presta aquest servei.

"Tenim serveis deficitaris que s'han de garantir en un poble com aquest i que no s'estan garantint. Hem presentat reclamacions als departaments de Salut i Interior i hem demanat reunions urgents, que esperem que ens contestin", diu Rodríguez.

No descarten talls de carretera i a les vies del tren

Per fer pressió, aquest mateix dimecres engeguen una recollida de signatures entre els veïns per recolzar aquestes reclamacions i no descarten fer talls de carretera i a les vies del tren si no se'ls escolta.

L'alcalde recorda que el municipi, amb un miler d'habitants, té unes característiques molt diferents a les d'altres pobles amb poblacions similars. "La nostra situació geogràfica implica que hi ha molt trànsit de persones, població itinerant i gent que no ve en les millors condicions i que hem d'acollir", insisteix.

Per abordar la situació, s'ha convocat una reunió amb els veïns aquest dijous a les set de la tarda a la sala d'actes del Centre Cívic.