El PSC demana a l'Ajuntament de Figueres que compleixi amb l'estalvi d'aigua

Consideren que es malbarata regant la gespa de les zones verdes

El grup municipal del Partit Socialista de Catalunya (PSC) a Figueres (Alt Empordà) presentarà una moció en el proper ple del mes de setembre on reclama al govern municipal que compleixi amb la normativa pel que fa a la gestió de l'aigua en temps de sequera.

Actualment a la comarca de l’Alt Empordà hi ha 22 municipis en fase d’emergència i pràcticament la resta de municipis de la comarca estan entre els 500 municipis de Catalunya que es troben en fase d’excepcionalitat.

Entre ells s’hi troba Figueres, que beu de l’embassament de Darnius-Boadella. En aquest moment l’embassament es troba al 18% de la seva capacitat, molt a prop a entrar en fase d’emergència i a tenir restriccions en el consum de boca si no plou ben aviat.

El PSC explica que "tot i la claredat de la normativa pel que fa al reg de les zones de gespa a la ciutat, que està estrictament prohibida, excepte per a la pràctica d’esport federat, només cal fer un volt per la Plaça de l’Estació, la Plaça Ernest Lluch, la Plaça Vila d’Ordis, la Plaça del Sol, el Giratori de l’Hotel Ronda, la Rambla Nova, el giratori de l’Esclat, el giratori de l’Avinguda Maria Àngels Anglada, el giratori dels cinemes, les zones enjardinades de Vilatenim a la zona del McDonald’s o la Plaça El·líptica per a comprovar que les gespes s’han estat regant durant l’estiu" asseguren.

I afegeixen, "l’única forma autoritzada de regar els arbustos i els arbres és amb sistemes de gota a gota o bé manual; per tant, és evident que hi ha una disfunció i que cal determinar què ha passat per a que s’hagi seguit regant la gespa, sense perjudici que es posi en coneixement de l’ACA per part del propi Ajuntament aquesta situació per donar compliment a la legalitat".