Ultimàtum de Palafrugell a l'empresa de neteja perquè renovi la flota de vehicles

El govern local requereix la substitució de contenidors degradats

El govern local de Palafrugell (Baix Empordà) ha presentat un requeriment a l'empresa de recollida d'escombraries Urbaser SA perquè renovi la flota de vehicles que fan servir al municipi. Aquest estiu l'Àrea de Qualitat Urbana ha constatat diverses avaries en els camions de recollida que han afectat a l'hora de retirar les fraccions de residus.

A més, els vehicles tenen desperfectes que embruten els carrers i fan molta pudor. Per altra banda, el govern local també ha registrat diversos contenidors que estan en mal estat i han inclòs la petició de substituir-los per uns de nous en el requeriment que s'ha enviat a Urbaser SA. L'empresa té fins al 8 de setembre per justificar els canvis que hauran de millorar la situació.

El consistori havia requerit informes a l'empresa sobre l'estat de la flota dels vehicles que tenen per recollir les escombraries. En aquests escrits es reconeix que dels 15 vehicles que té l'empresa, entre 12 i 14 tenen una avaria a la setmana. Habitualment es reparen el mateix dia, però també n'hi ha de llarga durada.

Per aquest motiu, l'equip de govern de l'Ajuntament de Palafrugell ha enviat un requeriment a l'empresa de la recollida perquè millori els vehicles que es fan servir. Tindran fins el 8 de setembre per justificar els canvis que s'hauran de fer per revertir la situació. Per altra banda, el govern local ha inclòs en el requeriment la substitució de contenidors en mal estat. A més, hi ha manca d'estoc de contenidors nous i falten peces per arreglar els existents.

L'alcalde de Palafrugell, Juli Fernández, ha avisat que si el requeriment no té "l'efecte esperat", denunciaran l'empresa per incompliment del contracte. Fernández ha detallat que el servei d'escombraries és "un aspecte clau per a qualsevol municipi" però aquest encara agafa més pes quan es parla d'una destinació turística com pot ser Palafrugell, Calella de Palafrugell o Llafranc.