Obert el període de preinscripcions en els tallers artístics de l’Escola Municipal d’Art

Les sol·licituds es poden realitzar fins a l’11 de setembre

L’Ajuntament de Girona ha obert aquest matí el període de preinscripcions en els tallers artístics de l’Escola Municipal d’Art. Les sol·licituds es poden realitzar fins a l’11 de setembre a través del web del Sistema d’Inscripcions del consistori. L’endemà, el 12 de setembre, es durà a terme el sorteig de les places, i el període de matriculacions i pagament serà del 15 al 22 de setembre.

La principal novetat d’enguany dels tallers artístics, els quals començaran la setmana del 18 de setembre, és la incorporació del taller d’art digital per a joves d’11 a 13 anys. El curs, que es realitzarà entre l’aula digital de La Mercè i les instal·lacions d’El Modern, està format per quatre mòduls: il·lustració digital;  impressió 3D i fabricació digital; animació digital, i edició de vídeo digital.

En aquest curs, a més, s’amplia l’oferta dels tallers de joieria, amb Imma Viñals, i d’il·lustració, amb Cesc Pujol, a causa de la forta demanda de l’alumnat per aquestes dues disciplines artístiques.

L’oferta formativa per a adults pel curs 2023-2024 es divideix en sis àrees: dibuix, pintura, gravat, volum (que inclou els tallers d’escultura i ceràmica), joieria i tapís. L’alumnat pot escollir els tallers segons el nivell que més li convingui entre iniciació, avançat o perfeccionament, i l’horari de matí o tarda.

L’EmaXics ofereix la possibilitat d'enriquir la formació de l’expressió en arts plàstiques i visuals d’infants de 6 a 16 anys, amb un aprenentatge que complementi el treball en aquest camp que es duu a terme en els estudis obligatoris, i així facilitar el coneixement de les diverses disciplines artístiques. L'objectiu final és que cada alumne i alumna tingui les eines i els recursos per expressar-se lliurement i amb creativitat. Els grups de l’EmaXics s’organitzen per edats i són en horari de tarda.

Els tallers de l’EMA compten amb matrícula reduïda. S’aplicarà el 15% de descompte a les persones titulars de la targeta Girona Cultura, famílies nombroses i monoparentals, persones en situació d’atur i persones jubilades i pensionistes. Les persones sòcies del GEiEG poden obtenir un 10% de descompte en la matrícula. Cal recordar, però, que els descomptes no són acumulables.