Tocarà remuntar

Un gol de Charles i un penal fallat per Felipe decanta l’eliminatòria a favor de l’Almeria

Tocarà remuntar. Un solitari gol de Charles i un penal errat per Felipe han permès els andalusos sortir amb avantatge de Montilivi. Els homes de Rubi han plantat cara al llarg dels 90 minuts, en l’últim partit de la temporada a casa. La ciutat s’ha bolcat amb un conjunt que ha fet vibrar tot el futbol català. Un conjunt que no pensa rendir-se i que, malgrat tot, buscarà capgirar el marcador per fer d’aquest somni una realitat.

Tres canvis a l’onze inicial respecte el partit de diumenge passat amb l’Alcorcón. Richy ha substituït Moisés Hurtado a l’eix i Gerard Bordas ha ocupat la punta d’atac en detriment d’Acuña. Tots dos han començat el partit asseguts a la banqueta per les molèsties físiques que segueixen arrossegant. Unes molèsties que han passat molta més factura a Jandro, que després de sortir d’inici amb l’Alcorcón ha acabat caient de la convocatòria. Una baixa molt sensible a la zona de creació, ocupada avui per Felipe -recolzat a les bandes per Juanlu i Jofre Mateu-. L’Almeria, en canvi, ha sortit amb tota l’artilleria.

Els gironins dominen la primera meitat

El Girona ha sortit endollat ja des de l’inici, marcant el ritme del partit i controlant la possessió. Jofre ha buscat obrir la llauna al minut 5’ amb un xut amb la dreta des del vèrtex de l’àrea, que Esteban ha blocat sense problemes. La velocitat i la mobilitat dels quatre atacants –Juanlu, Felipe, Jofre i Bordas- han portat de bòlit la defensa de l’Almeria, que veia com als seus companys els costava mantenir la pilota i que la gran pressió gironina permetia als de Rubi muntar transicions ràpides, sobretot per la banda esquerra, la de Jofre. El lleidatà ha estat l’home més perillós dels primers 25 minuts. Al 21’ ho havia provat de volea, però la seva rematada ha sortit fregant el pal.

Isaac Becerra no ha hagut d’intervenir pràcticament durant la primera mitja hora. La més perillosa, una centrada rasa al punt de penal que ha hagut de rebutjar, i que Aleix Vidal ha provat de convertir amb un cacau des de la frontal. A partir d’aquí el Girona ha baixat el pistó, i els andalusos s’han anat acostant amb més perill, sobretot mitjançant Iago Falqué i Corona. Bordas ha buscat obrir la llauna rematant una pilota morta dins l’àrea de l’Almeria, que Esteban ha blocat. Al davanter gironí li ha faltat fe per convertir el primer de la tarda.

Els andalusos han respost dos minuts després, quan una mala sortida de Becerra ha permès Corona rematar-la per sota el porter local. Richy ha salvat els mobles rebutjant l’esfèrica des de la mateixa línia de gol. El partit estava boig, fins que a falta de tres minuts pel descans els gironins han encaixonat l’Almeria al darrere. Just abans del descans el col·legiat Arias López no ha assenyalat un penal sobre Jofre, que ha estat escombrat dins la mateixa àrea petita. El lleidatà s’ha posat les mans al cap al veure, atònit, com l’àrbitre l’havia ignorat. La grada ha esclatat amb crist de “fora, fora”. Amb la indignació de la parròquia blanc-i-vermella s’ha arribat al descans.

Charles avança els andalusos

El màxim golejador de la Lliga Adelante ha fet de les seves tan sols començar la segona meitat. Després d’un servei de córner a favor del Girona, Charles i Iago Falqué s’han quedat en situació de dos contra u davant Jose. Ni ell ni Becerra, que ha sortit a avortar el contraatac, han pogut fer-hi res. El brasiler Charles l’ha picat de primeres per sobre el porter després de combinar amb Falqué. Montilivi, però, no s’ha quedat glaçat, i ha esperonat l’equip per intentar aconseguir la igualada.

Anteriorment ho havien provat Juanlu de volea i Bordas amb el cap, cap d’ells sense sort. Els locals havien sortit molt endollats, igual que a la primera part. El gol de Charles ha estat un cop dur. Lluny de baixar els braços han buscat l’empat amb un cacau de Felipe a la base del pal, que Esteban ha avortat. Charles ha respost xutant des de la frontal.

Felipe falla un penal

A falta de vint minuts Acuña i Eloi eren al camp, després d’haver substituït Jofre i Jose. Tota la carn a la graella per intentar reduir distàncies. Felipe ha provocat un penal dins l’àrea, quan Gunino ha aturat amb la mà la seva centrada. El menut davanter ha estat l’encarregat de llançar la pena màxima. I ha fallat. Esteban li ha llegit les intencions i ha evitat la igualada. El marcador ja no es mouria més, en part gràcies a Becerra, que ha intervingut decisivament aturant els xuts de Christian i Aleix Vidal. A més, una jugada molt confusa dins l’àrea gironina no ha acabat amb el 0-2 de miracle. Carlos Calvo, que estava fresc, tampoc ha estat encertat en cap de les dues ocasions que ha tingut. El perill al contraatac dels visitants finalment ha quedat en res.

El públic ha agraït amb ànims la lluita dels seus sobre el terreny de joc, avui i durant tota la temporada. S’ha plantat cara al gran candidat per pujar a Primera, a un equip preparat per ascendir, amb un pressupost molt superior al dels catalans. Els de Rubi no pensen rendir-se. Tot i ser conscients que és complicat, encara no han dit l’última paraula. Fa vint dies molts jugadors van assegurar que tornarien al Juegos del Mediterráneo per buscar el somni. Un somni difícil, però no impossible. Un somni que segueix estant a 90 minuts.

Indignació pel repartiment de les entrades

Xiulada eixordadora al president del club, Joaquim Boadas de Quintana, quan ha trepitjat la gespa mitja hora abans que comencés el partit. La indignació dels abonats amb la pèssima gestió de les entrades per aquesta final de play-off d’ascens s’ha fet notar. La cosa, però, no ha passat d’aquí i totes les forces de les més de 9.000 veus que ocupaven avui les grades de Montilivi han concentrat tota la seva energia ena animar l’equip com poques vegades s’havia vist a l’Estadi.

FITXA TÈCNICA:

Girona FC: Becerra; Jose (Eloi, 68’), Richy, Chus Herrero, David García; Luso, Tébar; Juanlu, Felipe (Ion Vélez, 84’), Jofre (Acuña, 58’); Bordas.
UD Almeria:  Esteban; Gunino, Trujillo, Pellerano, Christian; Corona (Mejía, 62’), Verza; Aleix Vidal, Soriano (Carlos Calvo, 68‘), Iago Falqué; Charles (Jonathan’).
GOLS: Charles: 0-1 (minut 49).

Àrbitre: Francisco Manuel Arias López (Comitè Càntabre). Ha ensenyat targeta groga als visitants Iago Falqué (12’), Corona (38’), Christian (56’), Soriano (68’) i Gunino (74’).

Incidències: Partit corresponent a la final del play-off d’ascens a Primera Divisió de la temporada 2012/2013, disputat a l’Estadi de Montilivi davant 9.286 espectadors. Crits d’independència al minut 17 i 14 segons, quan simultàniament el lateral de la graderia ha desplegat una estelada de grans dimensions amb el lema “Independència”.