El PSC demana a la Generalitat que es defineixi envers la Ryder Cup

Els socialistes gironins reclamen el suport del Govern

Parlamentaris, diputats i alcaldes del PSC de les comarques gironines demanen que el govern de la Generalitat es comprometi a donar suport a la candidatura de Barcelona - Costa Brava a tenir la Ryder CUP el 2031.

Marc Lamuà, diputat al Congrés, Sílvia Paneque, representant al Parlament de Catalunya, Consol Cantenys, senadora, i Juli Fernández, president del grup del PSC a la Diputació, assenyalen que "és necessari aprofitar aquesta oportunitat per a Catalunya i les Comarques Gironines". Efectivament, la Ryder CUP és un dels grans esdeveniments esportius globals i comporta beneficis col·laterals "d’una gran vàlua per al país i per al nostre territori".

La Ryder Cup és considerada la quarta competició més important del món, darrere els jocs olímpics, el mundial de futbol i la Copa Amèrica. Es fa cada dos anys a Europa i Amèrica del Nord alternativament i per l’edició del 2031 Catalunya està molt ben posicionada per rebre aquest esdeveniment esportiu.

Ho han dit, després, de diferents reunions amb entitats del sector econòmic i un treball cooperatiu, tant amb persones que coneixen el projecte, com amb diferents alcaldes de Comarques Gironines. Adrià Lamelas, alcalde de Lloret de Mar, Jordi Hernández, de Blanes, Juli Fernández, de Palafrugell, i Maurici Jiménez, de Platja d’Aro, coincideixen a assenyalar que "les oportunitats de progrés econòmic, creixement i creació de llocs de treball tenen una gran importància per als nostres municipis. Quan parlem de turisme sostenible està relacionat amb l’eficàcia de projectes com el de tenir la Ryder CUP a casa nostra". Ana Belén López, portaveu del PSC a Caldes de Malavella, subratlla "l’impacte en positiu que tindria tot aquest projecte al meu municipi, a la Selva interior i a tot Catalunya".

Els responsables de la Ryder CUP varen demanar que les instal·lacions del PGA Catalunya a Caldes de Malavella tinguessin un nou camp per a l’esdeveniment, fet que el govern d’ERC de la Generalitat no va admetre. El grup del Parlament del PSC, Sílvia Paneque, Òscar Aparicio i Mònica Rios argumenten que, des d’aleshores, "els organitzadors de l’esdeveniment han fet tots els esforços possibles per superar la dificultat de no ampliar instal·lacions i per tal que les condicions establertes es compleixin amb les instal·lacions existents". Els parlamentaris del PSC indiquen que "amb tot això, entenem que el govern de la Generalitat ha d’estar al costat de la candidatura Barcelona-Costa Brava per a la Ryder CUP".

Els diferents representants socialistes demanen que es compti amb el territori en el moment de prendre la decisió i que es faci "escoltant-lo de veritat". El consens amb els actors econòmics, socials i institucionals, segons els representants del PSC, volen que el govern de la Generalitat, finalment, es posicioni a favor de tenir la Ryder CUP a Catalunya. El govern espanyol ja va aprovar donar suport a la candidatura Costa Brava Barcelona per albergar la Ryder Cup de golf l'any 2031.El pressupost total és de 150 milions d’euros i el Ministeri de Cultura i Esport ja va comprometre "40 milions d’euros per aquest esdeveniment", ha recordat el diputat Lamuà.

La candidatura catalana compta amb el suport d’institucions com la Diputació de Girona o el Consell Comarcal de la Selva, teixit econòmic com el Consell de  Cambres de Catalunya o Foment del Treball i entitats esportives com l’Associació Europea de Golf o la Unió de Federacions esportives de Catalunya.

Els socialistes, que han posat en comú els diferents arguments per tenir la Ryder CUP’31, subratllen que l’esdeveniment faria conèixer les Comarques de Girona al mercat americà que representa el 8% del turisme a Catalunya. A més, de donar prestigi a Catalunya com a seu "potent per a l’organització de grans esdeveniments"; i potenciar el turisme sostenible i de qualitat que està vinculat a l’esport. Per últim, el PSC de Comarques Gironines recorda que el projecte compta amb respecte a la matriu biofísica del territori; manté les traces dels camins existents i la configuració dels marges, l’arbrat, torrents i regs d’interès; i protegeix el valor els terrenys d’alt valor agrari.