Milers de persones es reuneixen a Figueres en la segona jornada de l'Acústica

L'organització preveu que hi passin al voltant de 120.000 espectadors com l'any passat

L'Acústica de Figueres (Alt Empordà) ha viscut aquest divendres la segona jornada de programació, que ha començat a les sis de la tarda amb l'obertura de la zona de food trucks i la semifinal a la mateixa hora del Sona 9. El primer concert i un dels més esperats per les famílies ha estat el del Pot Petit que s'ha pogut veure a les set de la tarda a la Rambla. A les vuit, el públic ha pogut seguir a l'espai pòdcast l'entrevista de l'Última copa a Laia Ferrer.

La nit l'han omplert artistes catalans com Miki Nuñez, Al·lèrgiques al Pol·len, Figa Flawas, Triquell, Queralt Lahoz o The Tyets. En total, hi ha hagut una quinzena de propostes diferents fins a les tres de la matinada que s'ha repartit entre quatre escenaris de la ciutat: plaça Catalunya, la Ramba, plaça de la Palmera i plaça Josep Pla.

Els vallencs Figa Flawas han començat el concert a la plaça Catalunya a dos quarts d'onze amb cançons com 'Culet', 'Ho fem fàcil' i 'Shin Chan'. Ho han fet amb unes coreografies enèrgiques de dansa urbana amb les que el públic ha connectat des del principi.

Al mateix escenari l'ha succeït Triquell, l'artista finalista de la primera edició del concurs televisiu Eufòra en la seva gira de presentació del nou disc 'Entre fluids'. Com és habitual, el barceloní ha ofert un concert amb forts contrastos de llum que deixaven entreveure la seva ombra en moltes ocasions. Damunt l'escenari ha interpretat cançons del nou disc com 'CBD i espardenyes' o 'Jugular'.

Per la seva banda, Miki Nuñez -qui també és una de les cares d'Eufòria- ha portat la seva gira '121' a l'escenari principal de l'Acústica ubicat a la Rambla de Figueres. La seva aposta ha estat gairebé en la seva per les cançons en castellà. Ha començat interpretant 'La venda' i '10 minutos' i ha acabat amb 'Celebrarte' i 'Me vale'.

The Tyets han ofert l'últim concert d'aquest divendres a la nit a la Rambla, omplint l'aforament màxim disponible. Això ha fet que centenars de persones es quedessin fora i haguessin de girar cua sense veure'ls. L'espectacle a Figueres del duo de Mataró forma part del tour de presentació del seu nou disc Èpic Solete. El que ha estat un dels grups més esperats de la nit ha cantat hits com 'Tot el que vull', 'La platja' i 'Olivia' i ha acabat amb 'Bailoteo' i 'Coti x coti'.

Abans de començar aquest darrer concert, Salvem l'Empordà ha pujat sobre l'escenari per denunciar davant de les més de 10.000 persones presents el projecte del macroparc eòlic de l'Empordà. Consideren que "no s'ha de permetre a les elèctriques decidir" on s'ubiquen els molins i que cal "respectar el medi".

95% d'artistes catalans

En l'edició d'enguany, "el 95% dels artistes d'aquesta edició són catalans". Una aposta que des de l'organització es defensa que és "desacomplexada" i des que es va començar el festival fa dues dècades.

"Amb 20 edicions hem passat de 3.000 espectadors a 120.000", detalla el director de l'Acústica, Xavier Pacual, que assegura que estan "satisfets" per haver aconseguit que "un festival que va començar d'una manera tan modesta, ara sigui una de les marques que més públic arrossega del país". L'objectiu inicial era el de "dinamitzar el centre històric de Figueres".

Càmeres d'aforament

La previsió de públic d'aquesta edició és similar a la de l'any passat a causa del "model actual" que no permet créixer. Per garantir que el públic de l'escenari principal de l'Acústica ubicat a la Rambla no supera els 10.640 espectadors, s'han instal·lat càmeres que compten les persones que hi ha. "Formen part del protocol de seguretat que hem de seguir", explica el director, que detalla que s'han de "reinventar cada any" perquè tot es desenvolupi amb seguretat.

Perquè tothom que té ganes de veure els concerts pugui fer-ho, des de l'organització es recomana "arribar amb temps". Un cop la Rambla arriba a l'ocupació màxima, es tanquen tots els accessos perquè ningú més pugui entrar-hi.