Comença el Costa Brava Diving Fest per valorar i preservar el fons marí del litoral gironí

Es faran tallers, exposicions a més d'immersions on es recollirà brossa

Aquest cap de setmana el busseig sostenible serà el protagonista a la Costa Brava, amb la celebració del primer Costa Brava Diving Fest. Un esdeveniment que uneix la pràctica lúdica i esportiva del busseig amb la preservació del medi ambient i, en particular, del fons marí de la Costa Brava.

Durant tres dies es faran immersions per donar a conèixer la fauna i la flora i s'aprofitarà per fer neteja del fons marí. La pràctica del submarinisme es combinarà amb altres activitats com tallers, conferències per explicar la importància de respectar el medi ambient o també xtres exposicions permanents en espais de l'Estartit, Palamós i Tossa de Mar.

Tot plegat organitzat pels centres de submarinisme de la Costa Brava. La presidenta de l'Associació que els representa, Marina Prat, recorda que el busseig no és només oci, sinó que el que volen també és posar en valor el patrimoni mediambiental que hi ha al fons de la Costa Brava. "Els centres estan plenament conscienciats i son els primers que els interessa mantenir aquest entorn", explica.

"En el nostre dia dia es pot veure que donem aquest valor afegit i que estem implicats. Tenim en consideració el nostre fons marí, com conservar-lo i això és el que traslladem als nostres clients quan venen", assenyala Prat.

Aquest divendres han començat els tallers gratuïts tan teòrics com pràctics que es faran al llarg de tot el cap de setmana. Són les activitats ‘Un pop de Gram’, ‘Grup de Recerca d’Opistobranquis de Catalunya’, ‘ Projecte Rex’, ‘Re-gorgonia’t’, ‘Hidden Deserts’, ‘Peixos indicadors del canvi climàtic’, ‘Cap de Creus Experience - A la recerca del tauró blau’ i ‘Pesca-ploms’.

El dissabte al vespre s’ha programat a la plaça de la Llevantina de l’Estartit hi haurà una conferència i una projecció del documental "El Submarí Ictineu 3: de la idea-concepte fins a les profunditats de 1.000 metres", amb la presència dels representants del projecte.

El diumenge serà el torn d’una de les activitats que s'espera que compti amb més participació, la neteja submarina i aquàtica simultània en diverses poblacions de la Costa Brava, des de Portbou fins a Blanes. En aquest sentit, s'espera que sigui la neteja més important en nombre de persones inscrites i de quilos de brossa recollits que s'ha fet mai al litoral de les comarques de Girona.