Di-versiones, Pinker Tones-Albert Pla i Abbey Road a l'Acustiqueta

En la segona edició, s'incorpora la plaça Catalunya per als concerts

L'Acustiqueta de Figueres, que es farà des del 30 d'agost fins a l'1 de setembre, arriba a la segona edició amb algunes novetats. Així, els concerts de la tarda es passaran a fer a la plaça Catalunya amb el triple d'aforament que a la plaça Josep Pla, que aquest any es convertirà en una zona de jocs amb tallers i activitats durant tot el dia.

S'ha mantingut l'aposta d'incloure grups que habitualment no fan espectacles infantils i enguany hi actuaran els Pinker Tones i Albert Pla amb l'espectacle Rolf&Flor, coproduït amb Sónar Kids; l'Orquestra Di-versiones, que ja va venir en la primera edició, o els Abbey Road, considerats els millors imitadors dels Beatles de l'Estat. El festival és una versió familiar de l'Acústica de Figueres i de fet coincideixen en el temps. L'any passat va aplegar 15.000 persones i per això enguany s'ha volgut comptar amb un espai com la plaça Catalunya que és tres vegades més gran que la plaça Josep Pla. Els concerts i la majoria d'activitats familiars són gratuïtes.

Enguany també s'ha volgut arribar al públic familiar de l'altra banda de la frontera, procedent de la Catalunya del Nord, i per això s'ha signat un acord de col·laboració amb el clu de rugbi de l'USAP de Perpinyà amb més de 10.000 socis per donar a conèixer el festival.

La programació musical

Entre les actuacions més destacades, hi ha els Pinker Tones i Albert Pla amb l'espectacle Rolf&Flor, coproduït amb Sónar Kids; l'Orquestra Di-versiones, que repeteixen després de la bona acollida de l'any passat, o els Abbey Road, considerats els millors imitadors dels Beatles de l'Estat amb l'espectacle 'Beatles for Kids'. La rumba arribarà de la mà de Landry el rumberu.

I per a nens de més edat, s'ha programat 'Zoomwats', un espectacle musical de contes tradicionals sota la direcció artística de Saki Guillen i amb la interpretació de cantants de grups catalans, com ara Salva Roncero dels Lax'n'Busto, Jofre Bardagí i Txell Sust, entre d'altres. Tamé destaca un espectacle tocat només amb joguines. Es tracta de '2princesesbarbudes' de la mà d'Helena Casas, una poroposta de "música baixeta per a gent baixeta".

Al final del dia, moment en què el públic de l'Acustiqueta coincideix amb el de l'Acústica, actuaran artistes que poden agradar a adolescents i també a adults. Enguany, hi actuarà Andreu Rifé, conegut per ser actor i autor de la cançó d'èxit de la sèrie de televisió 'Polseres vermelles', i Acció, un grup de 'reggae-pop' molt popular entre els adolescents.


Més activitats familiars

Enguany s'incorpora un nou espai d'oci, de nom espai Jocs, a la plaça Josep Pla amb estands de diferents empreses destinades al públic familiar que organitzaran tallers durant tot el dia. Els museus de la ciutat també oferiran tallers i activitats i es repetirà l'experiència d'oferir paquets especials d'allotjament per a famílies i s'ampliarà el nombre de places hoteleres davant la bona acollida de l'any passat.