Adjudiquen set llicències d'estancs a la Jonquera i els Límits per 36,2 MEUR

Resten encara tres llicències més per atorgar que sumen 10,92 milions

La subsecretaria d'Hisenda i Funció Pública de l'Estat ha aprovat definitivament la concessió de set llicències per a la obertura de diversos estancs als municipis de la Jonquera i els Límits a l'Alt Empordà que van sortir a subhasta a principis d'aquest any mentre que tres més es troben pendents de resoldre's.

Segons dades facilitades pel Gremi d'Estanquers de Catalunya, les deu noves botigues creades a les dues localitats (cinc a cada una), que ara ja compten amb sis estancs, han acumulat el 90% dels diners recaptats per l'Estat a Catalunya.

Amb tot, les llicències han estat atorgades a empresaris locals que ja tenen negocis al municipi. Es tractaria de dos grans grups empresarials com són Escudero i Tramuntana, que sumades han fet una inversió de gairebé 30 milions d'euros (MEUR).

Desglossat les llicències a la Jonquera s'han confirmat per Josep Raurich del Grup Tramuntana que ha pagat 7 MEUR i la resta per per Javier Escudero Bermúdez (5 MEUR), Ana Escudero (6,12 MEUR), Antonio de Paudua Escudero (6,5 MEUR). La darrera és per un tercer empresari, Francesc Xavier Llompart, que ha pagat 3,6 MEUR.

Pel que fa a les concessions als Límits una d'elles és per Ferran Comet Raurich (5,1 MEUR) i l'altre Helena Guardia (3 MEUR). Resten per confirmar les últimes tres per a Kornelia Barczi (5,21 MEUR), Alex Izard (3,2 MEUR) i Ana Maria Cairo (2,51 MEUR).

Així doncs, el total de les set llicències atorgades als empresaris que han optat i guanyat les subhastes assoleix un total de 36,2 MEUR.