Compromís del Govern i l'Ajuntament de Girona per avançar ''els propers mesos'' en el nou Trueta

Salellas diu que es tracta d'un projecte "estratègic" i que fa temps que el país el té "en cartera"

El Govern i l'Ajuntament de Girona s'han compromès a "avançar" en el projecte –i posterior construcció- del futur Campus de Salut i fer-ho en els "propers mesos". Així ho ha assegurat l'alcalde de Girona, Lluc Salellas, en la roda de premsa posterior a la reunió que ha tingut amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès.

Salellas ha dit que que es tracta d'un projecte que fa temps que està "en cartera" i que el govern de Girona considera "estratègic". "Com a ajuntament hi estem treballant intensament i avui hem constatat amb el president que hi ha voluntat per part del Govern que en els propers mesos puguem avançar tant en el projecte, primer, com en la posterior construcció del nou parc sanitari. Estem contents", ha dit Salellas.

En aquest sentit, ha dit que fa temps que l'Ajuntament treballa per fer-lo realitat i que a la trobada d'avui ha "constatat" que el Govern també té aquesta "voluntat". Per això, s'han compromès a "avançar" en aquesta línia en els propers mesos.

Per la seva banda, la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha assegurat que les polítiques de salut són "una prioritat absoluta" per al Govern i confia que el nou Trueta sigui una realitat "el més aviat possible".

Habitatge protegit

D'altra banda, han acordat que l'Ajuntament cedirà terrenys perquè la Generalitat, a través d'INCASÒL, construeixi habitatge de protecció social a la ciutat. De moment, però, no n'han concretat ni el nombre ni on es faran. Salellas ha dit que estan "identificant" els espais i que en els propers dies faran arribar una proposta al govern. "La nostra ciutat té una mancança clara d'accés a l'habitatge".

La mobilitat i la reindustrialització

Un altre dels aspectes que han abordat a la trobada és la mobilitat i la "reindustrialització" que Salellas ha dit que vol liderar tant a Girona com a la seva àrea urbana. En relació a això, ha dit que estan compromesos amb la transició ecològica i que en l'àmbit de la mobilitat els cal la complicitat de la Generalitat. Pel que fa a la reindustrialització, ha dit que és "imprescindible" si es volen crear millor condicions de treball a la ciutat i al seu entorn.

"El govern de Girona funciona bé"

Al torn de preguntes, Salellas ha assegurat que "tant en l'àmbit de la llengua com el de l'autodeterminació el govern de Girona hi serà sempre" i, sobre la investidura, ha dit que cal "treball discret i unitat estratègica". "Penso que aquestes dues línies tant com sigui possible han de guiar la política catalana", ha afegit.

En aquest sentit, ha assegurat que a Girona les han "complert" totes dues i que la feina "rigorosa" va donar els seus fruits després de les eleccions, quan es va segellar el pacte a tres bandes entre Guanyem, Junts i ERC. "El govern funciona i funciona bé. Això demostra que la unitat és possible també en la gestió del dia a dia", ha defensat Salellas.

"Sintonia" entre les dues administracions

Vilagrà ha valorat positivament la reunió "llarga i intensa" entre Salellas i el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i ha celebrat la "sintonia" entre totes dues administracions.

Aquesta trobada s'ha produït en el marc de la ronda de contactes que el cap de l'executiu està tenint amb els principals alcaldes del país. El primer va ser l'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, en una reunió el dimecres, i al llarg de la setmana vinent Aragonès es reunirà amb el paer en cap de Lleida, Fèlix Larrosa, i amb l'alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales.