La Regió Policial de Girona ja compta amb 78 nous agents

S'han repartit entre Girona, Figueres, la Jonquera i Blanes

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha donat la benvinguda als 762 nous agents dels Mossos d'Esquadra de la 30ena promoció que s’han incorporat les darrers dies al cos en període de pràctiques. Després d’un any de formació, 468 mossos i 294 mosses (un 38’5%) han iniciat el seu període de pràctiques que els portarà a patrullar per tot el territori i suposarà l’inici de la seva carrera professional i de servei públic.

La Regió Policial de Girona compta des d’ara amb 78 agents nous, entre els quals destaquen els tretze que s’incorporen a la capital, els deu de Figueres i els deu la Jonquera o els vuit de Blanes.

Aquesta incorporació de nous agents permet reforçar la plantilla del cos amb l’horitzó situat en els 22.000 agents de cara a l’any 2030. El conseller Elena ha assegurat que “l’element més important per garantir la seguretat és la proximitat. Ser a prop de la realitat i del dia a dia de la vida de la gent és imprescindible”. “La seguretat és acompanyar, ser a prop de la ciutadania i d’on passen les coses”, ha afegit.

Al seu torn, la delegada del Govern a Girona, Laia Cañigueral, ha agraït al conseller “la sensibilitat territorial i la voluntat de fer noves promocions de Mossos d’Esquadra cada any, d’augmentar el llindar i sobretot que aquestes arribin a tot el territori català”. “Les necessitats de totes les comarques són importants i és un fet que el conseller Elena ha tingut molt present”, ha explicat.

Pel que fa a la distribució d'aquests nous agents per les diverses regions policials de Catalunya és la següent, la Regió Policial de Barcelona suma 215 nous agents. Es reforcen principalment l’ABP de Ciutat Vella (77 agents), seguida de les d’Horta-Guinardó (24 agents), Eixample (20 agents) i Sant Martí (19 agents).