El PSC de Girona denuncia temperatures elevades a l'interior del Mercat del Lleó

Fruit de la calor s'ha fet malbé mercaderia i s'ha registrat un descens de les vendes

El grup municipal de Partit Socialista de Catalunya (PSC) a Girona ha denunciat que durant aquest estiu a l'interior del Mercat del Lleó s'han superat els 30 graus centígrads al llarg de la jornada laboral i assenyalen que l'equip de govern ha incomplert així el Reglament de Règim Interior del Mercat Municipal d'Abastaments.

Amb tot, el PSC assenyala que fruit d'aquestes temperatures, molts marxants han vist com la seva mercaderia es feia malbé, alhora que se li ha sumat un descens de les vendes. Els socialistes asseguren que els darrers anys els comerciants ja havien posat de relleu les mancances del Mercat del Lleó i que ara, Guanyem Girona, s'afegeix a la "inacció" de l'anterior govern format per Junts i ERC.

La regidora socialista, Cristina Cots, reclamava mesos enrere "accions urgents i efectives" però des d'aleshores explica no han rebut cap resposta. "Ha acabat el mes d'agost i, ara, la qüestió és com es compensen les pèrdues provocades per una gestió més que millorable", ha reblat Cots.

El grup del PSC recorda també que va demanar fa dos mesos un pla de xoc urgent per adequar les instal·lacions tant en climatització com a la zona de frigorífics i terres. "És important conèixer que es tracta de manipulació d'aliments i és l'Ajuntament el responsable que aquesta activitat es faci segons la legislació en salut pública que pertoca. És un tema seriós", ha dit Cots.

Els socialistes exigeixen que hi hagi un estudi que expliqui quants diners s'han perdut per aquesta gestió i que s'arribi a un acord entre les parts que inclogui compensacions per les pèrdues econòmiques.

La portaveu del grup, Sílvia Paneque, i Cristina Cots insisteixen a fer efectiu aquest pla la la primavera de l'any vinent. A més, argumenten que Girona hauria de portar a terme un bon procés de revisió i reforma per a la millor d'aquest espai urbà de "tan valor per a la nostra ciutat".