Una seixantena d'infants gaudeixen dels casals d’estiu de Creu Roja Joventut

S'han realitzat en dues assemblees locals i dues de comarcals de Girona

Un total de 60 infants i adolescents de diferents programes de la Creu Roja o Creu Roja Joventut, han gaudit durant els mesos de juliol i agost dels casals d’estiu organitzats per Creu Roja Joventut a la demarcació de Girona. Tota activitat d’estiu pretén crear espais d’oci i lleure per a les participants i així potenciar el seu desenvolupament social, la consciència emocional i treball en valors.

Les activitats de lleure d’estiu finalitzen aquest mes d’agost, amb una participació total de 60 infants, adolescents i joves de 6 a 17 anys. Han estat possibles gràcies a 18 persones entre personal laboral i voluntariat repartides entre les dues assemblees locals (Santa Coloma de Farners i Ripoll); i dues assemblees comarcals (Garrotxa i Girona).

El casals d’estiu és un conjunt d’activitats on es duu a terme una programació que treballarà per l'educació en el lleure d'infants i joves. Està considerada una opció d'educació no formal. 

L’educació en el lleure és molt important per al desenvolupament dels infants i joves com a persones, els permet un espai de trobada amb altres, o els seus/seves pròpies companyes d’escola o institut, però en un marc educatiu totalment diferent. Les activitats de lleure educatiu permeten treballar valors com la companyonia, el respecte al medi, la solidaritat, entre altres. 

Entem també el casal com una oportunitat per enfortir els vincles comunitaris, per millorar la convivència i la cohesió social. Aquest projecte té com a fi promoure la participació activa dels infants i joves en la construcció, el desenvolupament i la millora de la ciutat, partint sempre dels principis que sustenten els drets dels infants.