Reunió entre Portbou i Renfe sobre el nou centre per promoure l'ús de tecnologies digitals

És el primer que la companyia instal·larà a Catalunya i s'ubicarà a l'estació

L'alcalde de Portbou, Gael Rodríguez, i el president de Renfe, Raül Blanco, s'han reunit per avançar en la creació del nou centre per promoure l'ús de tecnologies digitals que la companyia ferroviària instal·larà a l'estació de tren.

El projecte, el primer d'aquestes característiques de la companyia a Catalunya, es va anunciar a mitjans de juny i se sumarà als altres sis Centres de Competència Digitals que Renfe te repartits per la geografia espanyola.

Entre d'altres, investigarà com aplicar la realitat augmentada a l'hora de formar el personal que treballi als tallers o de quina manera les noves tecnologies -com el 5G o el blockchain- poden ajudar a gestionar les mercaderies.

Està previst que comenci a funcionar amb un equip de deu persones i permetrà crear llocs de feina especialitzats en noves tecnologies. "Permetrà connectar aquesta estació històrica al futur", assegura Blanco.

Els nous Centres de Competències Digitals (CCD) de Renfe són un dels punts clau dins de la transformació digital de l’empresa ferroviària. La pròxima creació d’un CCD a Portbou generarà, segons la companyia, ecosistemes propis a les zones on s’instal·larà, ja que farà de nexe entre centres de formació, petites i mitjanes empreses, i institucions.

Des de 2021, Renfe n'ha creat sis que han permès generar ocupació de qualitat a les poblacions on s’hi han instal·lat: Alcázar de San Juan (Ciudad Real), Terol, Miranda de Ebro (Burgos), Mèrida (Badajoz), Monforte de Lemos (Lugo) i Linares (Jaén). Entre 2021 i 2024 aquests centres generaran 400 nous llocs de feina.

La ubicació d’un nou centre a Portbou, a més de reforçar la deslocalització i internalització de càrregues de treball per part de Renfe, busca situar aquests CCD en enclavaments de gran història ferroviària, com també ho són Alcázar de San Juan, Monforte de Lemos o Miranda de Ebro

De de fa mesos estem treballant en un centre més de treball, comencem a partir d'avui per fer-ho realitat al centre de Portbou , poder connectar aquesta estació històrica al futur.