Que tremoli l’enemic

El Girona FC es juga l'ascens contra l'Almeria en el primer partit d'aquest vespre (20h, Canal+)

"Contra certes coses és impossible lluitar. I qui diu que en pocs dies no tornarem a Almeria i en marxarem molt més contents que avui?”. Era el missatge que llançava a través del seu compte de Twitter un dels gironins del vestidor, Eloi Amagat, després de l’escàndol arbitral que va impedir que el Girona sortís del Juegos de los Juegos Mediterráneos amb un somriure. Tal com preveia ell, diumenge el Girona hi tornarà i, fins i tot, hi podria celebrar l’ascens a Primera. Però per fer-ho, abans haurà de treure un bon resultat del partit d’anada de la final del play-off, que ja es jugarà aquest vespre a Montilivi (20:00h, C+).

El partit d’avui és el més important de la història del Girona a casa. “El premi és bestial, quedarà per tota la vida, i la volem fer grossa”, assegura Rubi. L’entrenador no vol cedir tot el favoritisme a l’Almeria, malgrat la seva superioritat econòmica, i també en reclama una part. Qualifica l’eliminatòria de “molt igualada” i està convençut que els seus homes podran “jugar de tu a tu” amb els de Javi Gracia, tot i el “respecte” que els tenen. Rubi és conscient de la importància dels gols a fora de casa i per això espera no encaixar-ne cap. De totes maneres, no s’hi obsessiona i se centra en guanyar el partit i evitar “deu minuts dolents que desmuntin l’eliminatòria”.

Cap pista al rival

Moisés Hurtado, Juanlu Hens i Javi Acuña. Tres jugadors, tres dubtes. Els únics de l’alineació del Girona, perquè la resta serà la mateixa que es va desfer de l’Alcorcón: Becerra, Jose, Chus Herrero, David Garcia, Luso, Tébar, Felipe i Jandro. Tots tres van sortir tocats del duel de diumenge i no tenen assegurada la seva titularitat avui. Rubi, que no revelarà res fins una estona abans de l’hora del partit, té altres possibilitats: una de clara en defensa -Richy- i moltes en atac -Gerard Bordas, Jofre, Eloi o Ion Vélez-.

Per la seva banda, el tècnic de l’Almeria, Javi Gracia, podrà treure el seu onze de gala, amb el pitxitxi Charles inclòs. Unes molèsties al turmell ja el van fer ser dubte en el partit contra Las Palmas, però va poder jugar i avui s’espera el mateix.

Montilivi, encès

I no només en el bon sentit. L’afició ja es va començar a escalfar ahir i abans-d’ahir amb la directiva i la seva política de venda d’entrades. Molts abonats es quedaran sense poder seure al seu seient habitual i alguns directament no podran ni entrar. En un dia i mig, el club, que no va donar prou preferència als socis, va esgotar totes les localitats. Polèmica a banda, l’estadi tornarà a presentar un ambient de gala per empènyer l’equip a Primera. Els primers 90 minuts de l’eliminatòria decisiva han de ser gironins.

Prèvia del partit cedida per: